Pénteken választotta meg a Fidesz helyi szervezete a kormánypárt polgármesterjelöltjének Belencsák Istvánt, ő azonban szerdán már arról tett közzé bejegyzést, hogy visszalép a választástól.
Belencsák István Facebook-oldalán döntését azzal indokolta, hogy az elmúlt napokban olyan dolgok történtek, amelyre a legrosszabb rémálmában sem mert gondolni.
Egyrészt a város szintén kormánypárti polgármestere, Bebes István szerinte vállalhatatlan bejegyzést tett közzé róla, amelyben megkérdőjelezte a megválasztásának tisztaságát, ráadásul névtelen telefonhívásokkal is megfenyegették, ezért családja kérésére úgy döntött, hogy mégsem indul el a választáson.
Facebookos álprofilokról és névtelen levelekben ócsárolták nem csak személyemet, de a szavazáson részt vevő tagtársaimat is. Az elmúlt két napban pedig már attól sem riadtak vissza bizonyos körök, hogy névtelen telefonhívásokkal próbáljanak megfélemlíteni, fenyegetni. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer azoktól az emberektől kell félnie a családomnak, akikkel elméletileg egy hajóban evezünk. Illetve csak hittem, hogy evezünk. Pontosan ismertem ugyan ezeket az embereket, de ilyen szintű gyűlölködésre és fenyegetésre még én sem számítottam.
Az ügy háttere nagy vonalakban: Bebes István, aki 2002 óta megszakítás nélkül vezeti a települést, idén leköszön a polgármesteri posztról. A fideszes politikus terveiben az szerepelt, hogy ő nevezi meg az utódját, ám a kormánypárt helyi szervezetének többsége nem az általa támogatott Szabó Barnát, a Polgári Összefogás Körmendért Egyesült elnökét, hanem a település jelenlegi alpolgármesterét, Belencsák Istvánt választotta meg.
Bebes István a szavazás után egy Facebook-bejegyzésében azzal vádolta meg Belencsákot és „segítőit”, hogy zaklatták a tagokat, hogy rá, és ne Szabó Barnára szavazzanak, ráadásul szerinte olyanok döntöttek arról, hogy ki legyen a Fidesz helyi polgármesterjelöltje, akik nem is Körmenden élnek életvitelszerűen.
Erre utalt bejegyzésében Belencsák István, amely szerinte „hemzseg a hazugságoktól”, és amellyel Bebes István nem csak a szavazás tisztaságát kérdőjelezte meg, „de szembeköpte azt a politikai közösséget is, amely évtizedeken keresztül támogatta”.
(Index nyomán)
Korábban írtuk: