Az új tarifarendszerrel összefüggő árcsökkenés miatt időarányosan kompenzálják azokat a magánszemélyeket, akik már előre megváltották az éves, a szemeszter- vagy a negyedéves bérletüket, a kompenzációs utalványok március végéig vehetők át - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
Azt írták, BKK-utalványra jogosultak a teljes árú Budapest-bérletet vásárló magánszemélyek, továbbá a kedvezményes árú Budapest-bérletet vásárló tanulók és nyugdíjasok.
Az utalvány a BKK ügyfélközpontjaiban vehető át március 31-éig az érvényes bérlet vagy a tranzakcióazonosító és az adóazonosító jel (adóigazolvány vagy az adóazonosító jelről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiállított igazolás) bemutatásával. Az utalvány egy éven át használható fel bármilyen BKK-termék, illetve Pest vármegye- és országbérlet vásárlására - ismertették.
A tájékoztatás szerint a BKK kibővíti a kompenzáció mértékét azoknál a magánszemélyeknél - felnőtteknél és tanulóknál -, akik március 1-jén érvényes éves vagy szemeszterbérlettel rendelkeznek, és az agglomerációból ingáznak Budapestre, vagy Budapestről az agglomerációba.
A feltételeknek megfelelő éves bérlettel rendelkező felnőttek a bérletük lejártáig hátralévő időnek megfelelően havonta számított 8500 forint értékű BKK-utalványt vehetnek át. Hozzátették: ha valakinek például még hat hónapig érvényes a bérlete, 6-szor 8500, azaz 51 000 forint utalványra jogosult, amelyből a BKK saját jegyei, bérletei mellett Pest vármegye- vagy országbérleteket is vásárolhat a BKK értékesítési csatornáin keresztül.
Az éves bérlettel rendelkező tanulók ugyanilyen számítás alapján havi 3000 forintos, a szemeszterbérletesek pedig 15 000 forintos kompenzációra jogosultak - tudatta a BKK.
(MTI)