Garázdaság és rongálás miatt a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy többszörös és különös visszaeső férfival szemben, aki többek között megrongálta a Mindszenty-szobrot.
A vádirat szerint az elkövető 2022. július 17-én hajnalban a komáromi köztemetőben vascsővel többször megütötte a díszítésre szolgáló, műkőből készült Mindszenty József másolati szobrot, kezeit és orrát letörte. A férfi 240 000 forint rongálási kárt okozott.
Zoom
Zoom
Zoom
2022. július 21-én hajnalban egy komáromi bankfiók ajtóüvegét egy kővel megdobta, ezzel azt betörte, így 146 453 forint kárt okozott. Az elkövető ezután egy műszaki áruház bejárati ajtajának üvegezését is betörte kővel, 219 805 forint kárt okozva.
Az elkövető 2022. augusztus 16-án hajnalban egy másik komáromi pénzintézet bejárati ajtajának üvegezését egy ismeretlen eszközzel megdobta, így abban 356.977 forint kárt okozott.
Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a sértettek kárának megtérítésére.
A videón a műszaki áruház megrongálása látható, illetve a betörést megelőzően az elkövető, amint sétál: