A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott 9 év 6 hónap börtönbüntetés súlyosítását indítványozta azzal a lopáskor tetten ért férfival szemben, aki szíven szúrta a sértettet.
Zoom
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A Fővárosi Törvényszék ítélete szerint az elkövető 2022. január 16-án, este, egy budapesti társasház földszinti lakásának erkélyére bemászott, és onnan egy 2398 forint értékű halkiszedő hálót vitt el. A lopást a közeli emeletes házból látta a sértett, aki az elkövető után ment, és az utcán a felszólításaival igyekezett a rendőrség kiérkezéséig visszatartani. A férfi azonban nem tudta a terheltet feltartóztatni, aki hirtelen megállt, visszafordult, és egy késsel szíven szúrta a szemtanút, majd a helyszínről elmenekült. A sértetthez egy járókelő mentőt hívott, kórházba szállították, ahol azonban életét vesztette.
A Fővárosi Törvényszék az elkövetőt emberölés bűntette miatt 9 év 6 hónap börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.
Az ítélet ellen az ügyész a szabadságvesztés tartamának felemeléséért, a terhelt és védője felmentésért (!), illetve a büntetés enyhítéséért fellebbezett.
A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést fenntartotta. Az elkövető letartóztatásban várja büntetőügye másodfokú befejezését - közölte honlapján az ügyészség.