Újabb, a zalaegerszegi diákmegalázáshoz kapcsolható videófelvétel került fel az egyik internetes oldalra szerdán; szereplői a feltételezések szerint részben azonosak a hétfőn kipattant ügyben érintettekkel - irja a Kuruc.info által nyilvánosságra hozott bűnjelről az MTI. Az első felvétel ügyében is egy napos volt a reakcióidő, de nem gond, lényeg, hogy szép lassan még ők is kénytelenek hirt adni a terrorról. Alább a folytatás.
A rendőrség csütörtökre igért tájékoztatást az ügyben.
A képsorokon az látható, hogy egy fiút több diáktársa vesz körbe, kezdetben egymást biztatva ütlegelik őt. Később akad köztük olyan, aki csillapitani próbálja azt a társát, aki a legfenyegetőbben lép fel a védekezni nem tudó fiú ellen.
A csaknem két perces felvétel egy osztályteremben készülhetett, a kommentálók és a videót elhelyező bejegyzése szerint az elkövetők némelyike azonos a hétfőn napvilágot látott, szintén Zalaegerszegen készült másik felvételen szereplőkkel. Ez utóbbi, közel öt perc hosszúságú videót valószinűleg az a fiatal nő készitette, akinek csak a hangját és az utasitásait hallani, de mindvégig látható két, feltehetően középiskolás korú fiú és az áldozatuk, akit többször megütöttek, megrúgtak és más módon is megaláztak.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte, hogy csoportos garázdaság, valamint könnyű testi sértés miatt a hétvégén büntetőeljárást inditott két fiatalkorú és egy felnőtt ellen a még januárban készült felvétel kapcsán. Egy szélsőséges portál romaként azonositani vélte a korábbi felvételen szereplő elkövetőket - irja az MTI. Ezek persze mi volnánk, mi "véljük" cigánynak látni a cigányt...
Az internetes oldal által nyilvánosságra hozott adatok alapján egy zalalövői diáklány zaklatás miatt tett rendőrségi feljelentést, mert számtalan fenyegetést kapott, holott nem ő az egyik gyanúsitott.
Szerdán nyomozás indult "közösség tagja elleni erőszak előkészületének gyanúja miatt" is azt követően, hogy a zalalövői cigány kisebbségi önkormányzat elnöke az őt és a kisváros roma lakóit ért fenyegetések miatt ugyancsak feljelentést tett a sorozatos fenyegetések miatt.
Kövesi Vilmos azt állitotta: nem romák voltak az erőszakos fiatalok, de miután internetes oldalakon elterjedt, hogy zalalövői cigány fiatalok verték és alázták meg a diákot, a fenyegetések miatt rendőri védelmet is kért a zalai városban élő cigányságnak. Hogy mennyire "nem romákról" van szó, kapcsolódó anyagainkban megbizonyosodhat róla.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: