Frissítés (aug. 19. 11.44): a teljes cikk (saját szkennelés, mivel hivatalosan, online még nincs kint):

A rendőröket is zaklatják a romák
Újabb önkényes igazoltatás - Szolgálaton kívüli rendőröket vontak kérdőre felfegyverkezett cigányok

Vadászatról hazafelé tartó, szolgálaton kívüli rendőröket zaklatott és fenyegetett meg életveszélyesen egy csapat járőröző cigány a napokban Nyírmihálydiban – értesült a Magyar Nemzet. Ez már a harmadik hasonló eset néhány napon belül. A harminc-negyven, szekercékkel, késekkel és husángokkal felfegyverkezett roma arra hivatkozva inzultálta a két rendőrből és egy vállalkozóból álló vadászcsapatot, hogy „biztosan ők a sorozatgyilkosok”. Ezt a következtetést abból szűrték le, hogy látták, sörétes puska van az autójukban. Az egyik rendőrt, akinek rokonai Nyírmihálydiban laknak, azzal fenyegették meg, hogy felgyújtják a szülei házát. Végül a kiérkező helyi rendőrök fellépése miatt nem fajult tettlegességig a szóváltás. A rendőr-vadászokat azonban így is órákon át feltartóztatták a saját kollégáik, amíg ellenőrizték a fegyverüket és a papírjaikat. Eközben a felfegyverkezett romákat senki sem vonta felelősségre. (Kuruc.info: a cigányok Indiában az érinthetetlenek kasztjában voltak [ha kasztnak lehet nevezni a legalsó, legalantasabb munkát végző kaszt, a páriák alatti létet]. Nálunk is azok – csak más értelemben. Itt szintén érinthetetlenek – abban a tekintetben, hogy rendőr hozzájuk nem nyúlhat, évezredes “kultúrájuk” [bűnözés, útonállás, gyilkolás, lincselés] gyakorlásában nem akadályozhatja, azért felelősségre nem vonhatja.) Az egyik cigány azt állította, a vadászok azt kiabálták ki az autóból: „Megdöglötök, büdös cigányok!" (Kuruc.info: csak a szokásos “életszerű” magyarázat – négy ember, akinek ráadásul, a szállítási szabályok értelmében, a fegyvere sem lehet csőre töltve, neki fog aztán menni 20-30 felfegyverzett, dühöngő ember alatti lénynek... A cigányok mindig ezzel a szánalmas magyarázattal jönnek – legutóbb pl. a mindszenti kompnál. Hasonló esetek hivatkozásaiért lásd pl. EZT) Információink szerint Nyírmihálydiban napok óta még az élelmiszert szállító kisteherautókat is megállásra kényszerítik és átvizsgálják a cigányok. (Kuruc.info: erre van idejük – budiásásra meg nincs, azellen a legfelsőbb szintű fajvédőiket is bevetik [sajnos sikerrel]. Az meg nem zavarja őket, ha terjed a Hepa C. Lásd még EZT)

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak megerősítette: a vadászatra indult társaság üresen hagyott kocsiját valóban követték a helyi romák szombaton Nyírmihálydiban, mert azt feltételezték, hogy lőfegyverek lehetnek a vadászoknál. Azonban a kiérkező rendőrök az adatgyűjtés során megállapították, hogy az időközben a vadászatról visszatért két szolgálaton kívüli rendőr és harmadik társuk minden irata, engedélye és fegyvere rendben van — hangsúlyozta a szóvivő. Fülöp Gergely rámutatott: ha egyáltalán elhangzott a mondat, amit az egyik roma férfi említett [„Megdöglötök, büdös cigányok!"], az legfeljebb zaklatásnak minősíthető, amely magánindítványos ügy. Kérdésünkre megjegyezte: nincs tudomásuk arról, hogy bárki házfelgyújtással fenyegetőzött volna. (Kuruc.info: mi a fenének hazudik és védi Fülöp ezeket a szennyeket? Kiadta felsővezetés az ukázt, hogy nem szabad szegíneket hírbe hozni?) Hozzátette: mivel szolgálaton kívüli rendőrökről van szó, az iratokat tanulmányozásra áttették a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészségre, azonban egyelőre semmilyen eljárás nem indult.

Ismert, ez már a harmadik olyan eset néhány napon belül, amikor felfegyverkezett cigány csoportok állítanak meg járműveket vagy fenyegetnek meg ártatlan embereket a sorozatgyilkosságra hivatkozással. Múlt héten Gávavencsellőn egy vadászokat szállító terepjárót állítottak meg önkényesen helyi romák, vasárnap pedig a Nyírmihályditól öt kilométerre fekvő Nyírlugoson tartóztattak fel egy lakodalomból hazafelé tartó terepjárót felfegyverkezett cigányok,

Arra a kérdésünkre, tesz-e valamit a megyei rendőrség azért, hogy megfékezze az önhatalmú roma csoportok akcióit, Fülöp Gergely azt felelte: határozottan fellépnek azok ellen, akik törvénytelenül, mások jogainak korlátozásával járőröznek. (Kuruc.info: a ”határozott fellépés” eddig kérlelésben merült ki – lásd EZT. Ha fehérek csinálnák ugyanezt cigányokkal, már rég előzetesben lennének rászízmus, gyilkossági kísérlet stb. miatt [is] – akárcsak a barcsi srácok.) Hozzáfűzte: ma megyei roma kisebbségi vezetőkkel találkoznak, amelyen szintén téma lesz, hogy meddig törvényesek ezek az önszerveződések.
(MNO)

Eredetileg írtuk: Vadászatról hazafelé tartó, szolgálaton kívüli rendőröket zaklatott és fenyegetett meg életveszélyesen egy csapat járőröző cigány a napokban Nyírmihálydiban. Ez már a harmadik hasonló eset néhány napon belül, nekünk pedig egyik szemünk sír, a másik nevet. Nevet, mert igazság szerint megérdemlik a sündőrök, hogy közelebbről is megtapasztalják a cigánybűnözés nevű jelenséget, és sír, mert közbiztonság teljes megszűnésének a képét vetíti elő az eset.
A harminc-negyven, szekercékkel, késekkel és husángokkal felfegyverkezett roma arra hivatkozva inzultálta a két rendőrből és egy vállalkozóból álló vadászcsapatot, hogy „biztosan ők a sorozatgyilkosok”. Ezt a következtetést abból szűrték le, hogy látták, sörétes puska van az autójukban.
(MNO nyomán)