"Új, nyugatos, polgári balközép pártot" hoz létre Gyurcsány Ferenc, aki végre bejelentette: kilép az MSZP-ből. Az új párt neve Demokratikus Koalíció lesz, a parlamenti frakciót pedig Molnár Csaba vezeti majd.
A volt kormányfő ezt az általa vezetett Demokratikus Koalíció Platform első születésnapján jelentette be a Vasas Fáy utcai sportcsarnokában.
A szemkilövető miniszterelnök közölte, hogy a pártot formailag a már létező Demokrata Párt bázisán hozzák létre, annak nevét, alapszabályát és vezetőségét is megváltoztatva.
Gyurcsány szerint a Demokratikus Koalíció a "szabadság és a szolidaritás pártja lesz".

A "demokratikus ellenzék egyik tagjaként" Orbán Viktor rendszerének megbuktatása és az új köztársaság felépítése a céljuk. (Természetesen az MSZP-vel szövetségben - korai lenne tehát az utódkommunista párt szakadása miatti öröm, hiszen széthullás helyett éppen az ellenkezője történik: a kétarcúvá vált bűnszövetkezet így több szavazatot tud begyűjteni, mint az MSZP egyedül, ha úgy tetszik, itt az új SZDSZ, mely szavakban némiképpen más - lényegében viszont azonos - politikát folytat, s mindig lehet számítani rá kormányalakításnál - a szerk.)

Az Index értesülése szerint Molnár Csaba mellett Vadai Ágnes, Varju László, Vitányi Iván, Baracskai József, Ficsor Ádám, Kolber István, Szűcs Erika és Oláh Lajos tegnap már aláírta azt a nyilatkozatot, amelyben kijelentik, hogy csatlakozni fognak az országgyűlés új frakciójához.

(InfoRádió nyomán, képek: MTI)
A HVG videója:
(Vigyázat, hányingerkeltő ex-kormányfő és ész nélkül tapsoló gyurcsányisták!)
És néhány kép a HVG galériájából, melyekből kiderül: a nagy elkúró sem áll túl jól átlagéletkor szempontjából: