Bezár!
2020. augusztus 13., csütörtök, Ipoly, Áldáska, Ibolya napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Török miniszter: távoktatással indul a tanév22:23 A brit tudósok legnagyobb felfedezése: mégsem kellene minden fertőzöttet a vírus áldozatának tekinteni22:11 Hazai illúziók22:04 A Kurszk tengeralattjáró pusztulásának 20. évfordulójára emlékeztek Oroszországban21:48 Aszad: az amerikai szankciók a terroristáknak nyújtanak támogatást21:32 Európa legkorábbi ismert csonteszközeit azonosították20:53 Oroszország önellátóvá teszi magát ritkaföldfémekből20:22 "Szervezetünk nagyon meggyengült" - Simonka György kizárását kezdeményezték a Fideszből20:02 Hát persze hogy aggódik Pompeo a fehéroroszországi fejlemények miatt19:40 Levelet kapott az Opre Roma, rossz hír van benne19:25 Egy keréken, 236-tal hajtó motoros balesetezett - másnap19:09 Hárman meghaltak, hatan megsérültek a skóciai vonatbalesetben18:38 Ideges volt a fiatal, teljesen érthető, hogy összetörte Veszprém herendi életfáját18:13 Meglepődött a nagymama, amikor drogos purdék helyett rendőrök nyitottak be hozzá17:56 Megtalálták a T-rex unokatestvérét
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Már a buzik is a nagykanizsai falfirkák miatt aggódnak

Reklám

Feljelentést tesz a rendőrségen a nagykanizsai, cigányokat fenyegető feliratok miatt négy "emberi jogi szervezet". Az Amnesty International Magyarország, a Magyar Helsinki Bizottság, a Háttér a Társaság a Melegekért valamint a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda közösen tesz feljelentést – olvasható az erről szóló közleményben.
A négy szervezet álláspontja szerint "a házakra fújt romaellenes feliratok készítői gyűlölet-bűncselekményt követtek el", amelyet a büntető törvénykönyv tilt, emiatt a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon feljelentést tesznek.
Az ügyben a rendőrség önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt indított büntetőeljárást, a "jogvédő szervezetek" szerint ugyanakkor az eset jóval súlyosabb bűncselekményt, a közösség tagja elleni erőszak bűntettét valósítja meg. Közleményükben emlékeztetnek: a jogszabály kimondja, hogy "aki mással szemben valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása miatt olyan, kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy riadalmat keltsen, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő".
Az antimagyar szervezetek közös álláspontja szerint a fenti tényállás minden eleme megvalósult, mert a cselekmény nyíltan szemben áll a társadalmi együttélési szabályokkal, a feliratok pedig nyilvánvalóan alkalmasak arra, hogy "a romákban, főleg a jellel megjelölt házakban élő cigány emberekben félelmet keltsenek". Úgy vélik: a cselekmény emellett a kimeríti a rongálás tényállását is, ezért a rendőrség emiatt is nyomozni köteles.
Mi pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogy ha kiderül, hogy cigányok festettek fel "Hittlert" és "megdögletek"-et, mit fognak mondani a "jogvédő szervezetek". És persze milyen büntetést kapnak az elkövetők.
(MTI nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready