2019. szeptember 20., péntek, Friderika napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:23 A saját városában nulla százalékos támogatottsággal rendelkező New York-i polgármester már nem lesz elnökjelölt19:42 Gázrobbanás történt a Kőbányai úti piacon19:18 Most meg az a baj, hogy túlságosan élethűen ábrázolják a kampósorrúakat a belgiumi jelnyelvben18:45 Hát persze hogy csak a magyar lehet rasszista: zárt kapus lesz az azeriek elleni Eb-selejtező - húszmilliós buntetés is játszik18:19 Ez egyre betegebb: gigantikus porfelhővel küzdene a klímaholokamu ellen egy nemzetközi kutatócsoport17:56 Jó sok ökörre van szüksége a Kubai Kommunista Pártnak17:23 A Mi Hazánk rendbetenné a MÁV-ot, és duplájára emelné a kalauzverő cigányok büntetését16:44 Üzemanyag-áremeléssel szállnak fel Merkelék a klímarollerre16:19 A detoxba tartó úton rugdosott egy beteget a miskolci kórház egyik beteghordója, de kirúgták15:55 Kirabolták az egyik leghíresebb és legfényűzőbb franciaországi kastélyt15:35 A csárdás és a verbunk is bekerült a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékébe14:54 Jórészt adóforintjainkból felépített francia csigazabáltató üzem átadásán büszkélkedtek a szabolcsi Fidesz-prominensek14:23 Történelmi tartozást egyenlítettek ki a sógorok: állampolgárságot kaphatnak a "nácizmus által elüldözött" zsidók13:39 Egy fekete állat akart besurranni egy házba Észak-Franciaországban13:05 A Huawei bemutatta az első Google-mentes okostelefonját
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Már a buzik is a nagykanizsai falfirkák miatt aggódnak

Reklám

Feljelentést tesz a rendőrségen a nagykanizsai, cigányokat fenyegető feliratok miatt négy "emberi jogi szervezet". Az Amnesty International Magyarország, a Magyar Helsinki Bizottság, a Háttér a Társaság a Melegekért valamint a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda közösen tesz feljelentést – olvasható az erről szóló közleményben.
A négy szervezet álláspontja szerint "a házakra fújt romaellenes feliratok készítői gyűlölet-bűncselekményt követtek el", amelyet a büntető törvénykönyv tilt, emiatt a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon feljelentést tesznek.
Az ügyben a rendőrség önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt indított büntetőeljárást, a "jogvédő szervezetek" szerint ugyanakkor az eset jóval súlyosabb bűncselekményt, a közösség tagja elleni erőszak bűntettét valósítja meg. Közleményükben emlékeztetnek: a jogszabály kimondja, hogy "aki mással szemben valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása miatt olyan, kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy riadalmat keltsen, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő".
Az antimagyar szervezetek közös álláspontja szerint a fenti tényállás minden eleme megvalósult, mert a cselekmény nyíltan szemben áll a társadalmi együttélési szabályokkal, a feliratok pedig nyilvánvalóan alkalmasak arra, hogy "a romákban, főleg a jellel megjelölt házakban élő cigány emberekben félelmet keltsenek". Úgy vélik: a cselekmény emellett a kimeríti a rongálás tényállását is, ezért a rendőrség emiatt is nyomozni köteles.
Mi pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogy ha kiderül, hogy cigányok festettek fel "Hittlert" és "megdögletek"-et, mit fognak mondani a "jogvédő szervezetek". És persze milyen büntetést kapnak az elkövetők.
(MTI nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready