Mit mond a Fidesz-vezetés az embereinek a zártkörű kampányeligazitáson? Megbízható forrásból, egy vidéki helyszínről kapott élménybeszámoló alább.
Országgyűlési képviselők vezetésével zajlott az eligazítás. Részt vettek önkormányzati képviselők, kampányaktivisták. Érvelőkártyát osztogattak mindenkinek. De elhangzott még más is.
Ez alkalom nem fórum, hanem tájékoztató. Kérdés, vita nem is volt.
Három feladat van:
Mindenkihez el kell menni.
Minden kopogtató cédulát be kell gyűjteni.
Mindent meg kell jegyezni. (Feljegyezni nem, de "megjegyezni" igen.)
A Jobbikban sok jó ember van, de a titkosszolgálat beépítette az embereit. A Jobbik csak a Fidesztől vehet el szavazatokat. Választani kell az embereknek, hogy Fidesz vagy Jobbik. A Jobbikra adott szavazat a baloldalnak jó.
A Fidesz nem viszi az utcára az embereit, mert nem tudja garantálni, hogy az utcán az történik majd, amit a Fidesz akar. Hosszú tömegdemonstrációkat nem bírna el az ország, rendzavarás csak az MSZP-nek lenne jó.
Minden szavazat számít a feles vagy kétharmados győzelemhez. Ez egy 19 hónapos út lesz, 3 választással: EU, országos, önkormányzati. Csak az megy el szavazni, akit elviszünk. Ez már nem úgy megy, mint 2002-ben. Akik követték 2006-ban a lépéseket, azok jól szerepeltek, akik nem, azok rosszul.
Bajnait meg fogják választani, de a képviselők a politikai halálos ítéletüket írják alá a Bajnai követelte nyilatkozattal. Ősszel esetleg lesznek előrehozott választások.
A cél:
EU-s választás: ne legyen radikálisabb párt a Fidesznél. Sokkal nyerni, megfelelni a közvéleménykutatásoknak.
Országgyűlési választás: nem tudni, szerencsével 2/3-ad lehet.
Önkormányzati választás: megerősíteni a pozíciókat.
(Olvasói levél alapján Kuruc.info)