Bezár!
2020. május 27., szerda, Hella, Gyula, Szörényke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:27 Péntektől nyitnak a fővárosi éttermek zárt terei, valamint a játszóterek is11:15 Őrizetbe vettek egy ügyvédet, aki saját ügyfelét zsarolta meg10:55 "Jól tettétek, hogy megöltétek a két büdös rasszista kutyát, kínozni is kellett volna őket!"10:47 Tizennégy tagú internetes csalóbandát fogott el a rendőrség10:23 "Primitív ösztönű cselekvés" - Gaudi-Nagy Tamás a cigánybűnözés ismérveiről10:08 Bulgáriában június elsején újranyitnak az éttermek, bárok és kávézók09:53 Először fordult elő, hogy a Twitter pontatlannak minősítette Trump bejegyzését09:42 Megszűnik a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.09:22 Autóipari befektetésekre készül Kínában a Volkswagen08:53 "Asszony kell a házhoz" - a bölcsesség gyakorlatba ültetése turai módra08:33 A távozó amerikai hírszerzési főnök további dokumentumok titkosítását oldotta fel07:58 Trump Biden maszkján élcelődött, aki erre tökéletes kreténnek nevezte07:45 Meghalt 6 idős, krónikus beteg, 3793-ra emelkedett a fertőzöttek száma07:31 OVSZ: nő a vérkészítmények iránti igény az egészségügyi intézményeknél06:53 Szabadtéri Trianon-kiállítást szervez a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum
24 óra legolvasottabbjai

Humor :: :: Hozzászólások

A Munkáspárt nagyon nagy bánata

Reklám

Egy nyilatkozatban szó esik a nácizmusról és a holokausztról, de nem említik a fasizmust... És a jóságos, önfeláldozó Szovjetunió is rossz színben tűnik fel. Nos, ezért szomorú ma Thürmer Gyula. Alább olvasható a közleménye.
Tíz ország, az USA, Bulgária, Csehország, Észtország, Lettország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Románia és Szlovákia külügyminiszterei a "második világháború befejezésének" 75. évfordulóján tiszteletüket fejezték ki azoknak, akik "küzdöttek azért, hogy legyőzzék a náci Németországot és véget vessenek a holokausztnak."
A nyilatkozat nyilván az USA ötlete volt, amely ideológiák mentén új szövetségeket talál ki a régiek helyett. A papírt nem az EU és a NATO nagy országaival írattatta alá, hanem velünk, a volt szocialista országokkal. Felejtsük el a történelmünket, nehogy átálljunk Oroszország és Kína oldalára, álljunk ki az USA vezette világ mellett! Vegyük tudomásul, hogy mi az amerikai érdekszféra részei vagyunk. Nagyjából ez a nyilatkozat célja.
Az üzenetben szó sem esik a fasizmusról. Nem beszélnek arról, hogy a Szovjetunió 26 millió embert áldozott fel, és a Szovjetunió nélkül ma horogkeresztes zászló lobogna Európa felett. Beszélnek viszont arról, hogy "1945 májusa nem hozta el egész Európának a szabadságot." A kelet-közép-európai országok a "szovjet katonai túlerő, elnyomás és ideológiai ellenőrzés" miatt ötven évig "rabságban" voltak.
A miniszterek nyilván hallottak már a nagyhatalmak 1945. évi jaltai és potsdami tárgyalásairól, a párizsi békéről, igy tudhatják, hogy Európa sorsáról nem a Szovjetunió döntött egyedül, hanem az USA-val és Nagy Britanniával együtt. A miniszterek felhívják a nemzetközi közösséget, hogy "utasítsák vissza a világ érdekszférákra való felosztásának koncepcióját és álljanak ki a szuverén nemzetek egyenlősége mellett." Nem értik, hogy pont az ilyen nyilatkozat jelzi, hogy kik is vagyunk: Amerika zsoldosai!
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready