Dicsőség a hősöknek!
E heti információink következnek (a korábbi információközlés itt), ezúttal a túránk végére koncentrálunk leginkább. Akik február 7-én végigjönnek velünk a mintegy 12 kilométeren, azok a túra végén a teljesítésért kapnak egy korabeli zsoldkönyvet (Horthy-féle katonakönyv), amely külsejében az eredeti pontos másolata lesz, de belsejében attól eltérően készíttetjük el. A zsoldkönyvben évről évre lehet majd gyűjteni a megemlékezésünk bélyegzőjét, mindamellett a személyi lap kitöltésével és egy fénykép beragasztásával büszkén mutatható meg másoknak is. A zsoldkönyvbe más hasonló megemlékezéseken is lehet gyűjteni a megemlékezésen való részvételt igazoló pecséteket és aláírásokat. Az aláírásokat a velünk tartóktól lehet kérni, így politikusaink mellett begyűjthető akár egy Sziva Balázs-aláírás is. A túránk teljesítői kapnak egy fémből készült emléktárgyat is, de valami maradjon meglepetés is, így ezt most még nem áruljuk el.
Amikor este 9 környékén megérkezünk a célba, akkor a már szokásos forró teát és a zsírosdeszkákat ismételten biztosítjuk a megfáradt túrázóinknak. Az autóval érkezőknek szeretnénk majd kedveskedni 2016-ban is, e célból két bérelt BKV-busszal segítjük a visszajutást a Templom utcánál hátrahagyott autókhoz. A különbuszok a tervek szerint a következő útvonalon fognak közlekedni: II. Széher út – II. Pesthidegkút Templom utca- II. Széll Kálmán tér- II. Margit híd- III. Szentlélek tér (Árpád-híd)- III. Flórián tér.
Akik 2016-ban velünk tartanak, azok számítsanak arra, hogy, akármennyien is legyünk, végig együtt fogunk maradni. A megemlékezésünk nem teljesítménytúra! A mi megemlékezésünk egy az egykori erdei katonasírokat nagy számban érintő kegyeleti emléktúra, amely érint 4 lőszertartó bunkert, valamint jó darabon az egykori futóárokban fogunk haladni. Olyan helyeket is felkeresünk, amelyeket más túrák nem érintenek. A túránkból több olyan pont is lesz, ahol ki lehet szállni, vagyis lesz lehetőség abbahagyni. Ilyen pontnak számít a Csúcs-hegyi katonasír utáni rész (5 km), vagy a Hűvösvölgyi úton (10 km) való áthaladásunk. Természetesen azok, akik idő előtt abbahagyják, a díjazásokban sem részesülhetnek.
Az év végén szeretnénk köszönetet mondani a minket segítőknek, így köszönjük a Jobbik Magyarországért Alapítvány segítségét, köszönjük médiatámogatónk, a Kuruc.info segítségét, de az Alfahírt is meg kell említeni, ahogyan a Barikád hetilap is besegít - érdemes hétről hétre vásárolni a lapot. Köszönjük a teás Udvardy Zsolt (Nomádétel) és az óbudai jobbikosok aktív segítségét.
Boldog új évet kívánunk, és persze szebb jövőt!
A Kitörés Emléktúra az Óbudai Jobbikkal szervező csapata