Újabb túra- és futóútvonalat regisztráltam, ezúttal az Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúra hagyományos útvonalán, magyar címeres olimpiai ötpróbás melegítőt és más garantált ajándékokat kap az, aki összegyűjti a pontokat, bővebben: www.otprobaparizsba.hu - hívta fel a figyelmet Novák Előd országgyűlési képviselő, miután kezdeményezését befogadta az Olimpiai Ötpróba Program. Alább a Mi Hazánk alelnökének Twitter-bejegyzése.
Zoom
A magyarok 3/4-e sajnos nem sportol a szabadidejében, a teljes maratont egyben én is csak 6 évvel ezelőtt futottam le, de itt van mindenkinek egy ingyenes lehetőség, amit igyekszem színesíteni ezzel az elfogadott útvonallal is, két távban, melyek online vezetnek is GPS alapján:
Évente egyszer (most szombaton) csoportosan, rendezvényként is teljesíthető a túra, melyet a HVIM számos nemzeti szervezettel összefogva szervez. A Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetje idén is biztosít egy állomáshelyet az Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúrán, mely a vörös megszállókkal szembeni honvédők előtti főhajtásunk. Ellenőrzőpontunkon jelképesen egy vörös zászlós géppuskafészket kell a túrázóknak kiiktatniuk gyakorló kézigránátokkal, melyek stílszerűen 1942-es (Vécsey) kézigránátok (lesz szétszerelhető, szemléltető darab is). Tartalékos honvédként szolgáló tagtársammal rövid kiképzést biztosítunk a részvevőknek, akiknek két dobásuk lesz... A pártállami MSZMP jogutódjának zászlaja természetesen hadizsákmányként került birtokomba ;-)
Zoom
A vármegyés bajtársak által szervezett túra 44 km-es útja méltó erőpróba honvédő őseink nyomán, akik az 1944-es román árulást követően akadálytalanul betörő szovjet megszállókkal szemben építettek akár 10 méteres szélességet és mélységet elérő harckocsiárkokat. A túráról itt érhetők el további információk.