A bukófélben lévő oláh kormányfő kénytelen volt elővenni a kisantant politikai paklijának örök aduászát, a magyar kártyát. A szabadságáról visszatérő Ponta a megalkuvó orbáni lavírozásban is csak a provokációt látja. Meg persze a revizionizmust (bár igaza lenne) és az elmaradhatatlan antiszemétizmust.
Victor Ponta román miniszterelnök szerint Magyarország provokálja Romániát, miközben az európai országok és az Egyesült Államok részéről "rendszeres bírálatoknak" van kitéve.
A szabadságáról hétfőn visszatért kormányfő a Romania TV hírtelevíziónak adott, élőben közvetített hétfő esti interjúban reagált azokra a kijelentésekre, amelyeket Zákonyi Botond, Magyarország bukaresti nagykövete tett a Romania Libera napilapban hétfőn közölt interjúban.
"Azt hiszem, hogy a magyar kormány - a nagykövet ugyanis a kormány játékát űzi - erősen próbál provokálni bennünket. Őket jelenleg egész Európa és Amerika is bírálja az antiszemitizmusukért, a revizionizmusukért, az oroszbarátságukért, a bevándorlók ellen épített kerítésért, és akkor arra tesznek kísérletet, hogy Romániát is bevonják a botrányba" - jelentette ki Victor Ponta. Hozzátette, nem kíván bekapcsolódni ebbe a játékba, és azt akarja, hogy a magyar kormány feleljen azért, amit tesz.
(MTI nyomán)