2019. február 18., hétfő, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:05 Jön az EP-választás, indul a Soros-kampány21:27 Szavak nélkül21:02 Nem mindig mesélgetett Auschwitzról Jobbik-Jákob - amikor a politikai érdek úgy kívánta, mulatott a zsidóviccen20:54 A MIÉP elnöke a Mi Hazánk irodájában köt megállapodást és tart előadást20:37 Kivonultak a parlamentből az egyesült ballibek - munka helyett inkább átruccantak Esztergomba19:56 Nyílt levél Hont Andrásnak19:50 Magyar fejlesztésű sporttérkép - minden egy helyen, egy alkalmazásban (x)19:38 "Antiszemitizmus elleni küzdelem": tanárok, diákok, ügyészek, bírák részesülnek átnevelésben a kormány jóvoltából19:05 Az EU újabb szankciókat fontolgat Oroszországgal szemben18:21 Újabb zseniális ellenzéki akció: írni nem tudnak, de tiltakozni nagyon szeretnek az elvtársnők18:03 Dúró: aki szerint értelmetlen a parlamenti munka, adja vissza a mandátumát!17:44 Kivágták Demetert a honvédelmi bizottságból17:24 Kísérti a múlt a cuki néppárti fiúkat: újabb "listázós" ügyet rángatott elő a fideszes sajtó17:00 Suzuki: még az érvényben lévő 250 órás túlórakeretet sem használják ki16:53 Le Monde: Netanjahu trójai falóként használja a V4-eket az EU ellen
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

"List Frantisek, Jedlik Stefan" - íme a "szlovák egyéniségek arcképcsarnoka"

Felvidékünkön egyre nagyobb méreteket ölt a "szlovák" egyéniségek dicsőítése: a "Szlovákia uralkodóit" (Stefan I., Belo IV., Jan Hunady, Matej Korvin és társaik) ábrázoló naptár után kibocsátottak egy fölöttébb jól sikerült posztert is:
Szép színes lista, ugye? Nos, bekeretezve azok a "szlovákok", akik magyarok voltak:

A plakát eredetileg a pánszláv unió honlapján szerepelt, de jelenleg valamiért nem érhető el - talán bővítik a listát további magyarokkal...
Az itt szereplő, "szlováknak" hazudott magyarok egy részével már foglalkoztunk korábban, pl.:
Akik a fenti összeállításokból kimaradtak:

"Juraj Pohronec Slepciansky"
"Uhorsko nádora és érseke (esztergomi érsek – a szerk) – a legmagasabb vallási méltóság, író, filozófus, jogász, grafikus. Mint diplomata 1683-ban nagy anyagi és szellemi támogatást nyújtott, hogy támogassa a lengyel és litván seregek jelenlétét, Sobieski János vezetése alatt, a török elleni háborúban, amivel jelentősen hozzájárul a török kiűzéséért Európából."
A valóság: Szelepcsényi György elszegényedett nemesi családból származott, Szelepcsényi Miklós és Gyürky Zsuzsanna fia volt. 1666-ban Magyarország prímásává választották. 1680-tól Bars vármegye főispánja lett. Szelepcsényi életcélja volt a török veszély végleges felszámolása. Híveit többször is kérte, hogy imádkozzanak az ország felszabadításáért Szűz Máriához. Szobra van az esztergomi Nagyszeminárium épületén.

"Ján Sambucus"
"Szlovák költő, polihisztor, orvos, korában a világ legnagyobb magánkönyvtárával rendelkezett: 600 kézirattal és 3000 nyomtatvánnyal."
A Wikipédia még annyival többet tud hazudni, hogy "1531-ben született Szlovákiában", Trnavában (tehát Nagyszombatban), és Ausztriában halt meg.
A valóság: Zsámboky János adta ki Janus Pannonius verseit. A magyar törvények kiadása terén is szerzett érdemeket: kiadta Werbőczy István Tripartitumát, de elkészítette Magyarország térképét is. Történeti értekezéseket is írt Szigetvár 1566. évi ostromáról. Zsámboky sokat tett a magyar művelődés külföldi megismertetéséért. 
"Husty Zachariás Teofil"
"Orvos, a közegészségtan úttörője, bevezette a nyilvános oltást, kidolgozta az orvosi ellátás rendszerét. 1903-ban halt meg Bratislavában."
A valóság: raszinyai Huszty Zakariás Teofil az őrvidéki Ruszton született 1754-ben. Szülővárosában kezdte el tanulmányait, és 1764-től Sopronban folytatta. 1771-ben a bécsi egyetemre ment. 1774-ben a nagyszombati egyetemen tanult, ahol orvosdoktorrá avatták. Pozsonyban telepedett le, ahol gyakorló orvos volt. Nagyszabású kétkötetes munkában foglalta össze — több mint ezer oldalon — az orvos-rendészeti tudnivalókat.
"Hudec Ladislav"
"Szlovák építész, élvonalbeli építész az Egyesült Államokban. Ázsiában ő tervezte az első felhőkarcolókat, amivel új arcot adott Sanghajnak. Munkái a legmagasabb épületek voltak Kínában egész 1983-ig."

A valóság: Hugyecz László Ede magyar építészmérnök 1893-ban született az akkor még magyar Besztercebányán. Édesanyja Skultéty Paula, édesapja, Hugyecz György építészmérnök volt. A Budapesti Műszaki Egyetemen tanult 1911-től 1914-ig, s diplomája megszerzése után a Magyar Királyi Építészkamara tagja lett. 1916-ban, az első világháborúban az orosz hadsereg foglyul ejtette és Szibériába vitte. Kalandos körülmények között átjutott Kínába, ahol hamarosan Sanghaj építészeinek legmarkánsabb alakja lett. Később családjával elhagyta Kínát, és Svájcban, majd az USA-ban telepedtek le.
(Kuruc.info - olvasónktól)


Hozzászólások ( hozzászólás)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready