Bezár!
2020. augusztus 13., csütörtök, Ipoly, Áldáska, Ibolya napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Török miniszter: távoktatással indul a tanév22:23 A brit tudósok legnagyobb felfedezése: mégsem kellene minden fertőzöttet a vírus áldozatának tekinteni22:11 Hazai illúziók22:04 A Kurszk tengeralattjáró pusztulásának 20. évfordulójára emlékeztek Oroszországban21:48 Aszad: az amerikai szankciók a terroristáknak nyújtanak támogatást21:32 Európa legkorábbi ismert csonteszközeit azonosították20:53 Oroszország önellátóvá teszi magát ritkaföldfémekből20:22 "Szervezetünk nagyon meggyengült" - Simonka György kizárását kezdeményezték a Fideszből20:02 Hát persze hogy aggódik Pompeo a fehéroroszországi fejlemények miatt19:40 Levelet kapott az Opre Roma, rossz hír van benne19:25 Egy keréken, 236-tal hajtó motoros balesetezett - másnap19:09 Hárman meghaltak, hatan megsérültek a skóciai vonatbalesetben18:38 Ideges volt a fiatal, teljesen érthető, hogy összetörte Veszprém herendi életfáját18:13 Meglepődött a nagymama, amikor drogos purdék helyett rendőrök nyitottak be hozzá17:56 Megtalálták a T-rex unokatestvérét
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Felvidéken a magyar magzatokat gyilkolják a leginkább

Reklám

Az előző évihez képest több mint 5 százalékkal, ismét csökkent tavaly a művi terhességmegszakítások száma Szlovákiában - derült ki az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) által hétfőn közzétett statisztikákból.
A tavalyi évben egy híján 8 ezer művi terhességmegszakítást végeztek el "Szlovákiában", ez csaknem 450-nel, azaz több mint 5 százalékkal volt kevesebb mint egy évvel korábban. Ugyanakkor a vizsgált időszakban az egy évvel korábbihoz képest csaknem nyolcvannal nőtt, s közel 5250-re emelkedett a spontán vetélések száma.
Tavaly az abortuszok legnagyobb hányadát, közel negyedét (1869 eset) a 30 és 34 év közötti korosztályba tartozó nőkön, illetve hasonló arányban olyan nőkön végezték el akiknek már legalább két gyermekük volt. Regionális felosztásban Besztercebánya, Nyitra és Pozsony megyékben vagyis az ország déli - magyarok által legsűrűbben lakott - régióiban végezték el a legtöbb művi terhességmegszakítást.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint Európában az elmúlt években a terhességek csaknem harmada művi megszakítással ért véget. Felvidéken, ugyanakkor az utóbbi három évben a tavalyihoz hasonló arányban csökkent az abortuszok száma, és hosszú távon is csökkenő tendenciát mutat: 1960, vagyis az ilyen irányú statisztikák kezdete óta tavaly volt a legalacsonyabb. A rendszerváltáskor, 1990-ben még közel 48 ezer abortuszt végeztek az országban.
(MTI nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready