Marosvásárhely Székelykakasd felőli kijáratánál, mivel az egy félreeső útszakasz, mai napig egynyelvű helységnévtábla hirdeti a rablóállam (itt)létét. Jellemző ez a fajta megnyilvánulás az országos, de a önkormányzati román kirakatpolitikára, hogy csak az elkerülhetetlen lépéseket teszik meg a magyar kisebbség (igazából őshonos, államalapító kultúrnemzet) jogainak érvényesítése, betartása terén.
Amíg a Kétnyelvű utcanévtáblákat Marosvásárhelyen csoport aláírásokat gyűjt petíciójához, addig valaki a helységnévtáblák terén állította helyre a rendet. A máig egynyelvű Tîrgu Mureş tábla megfelelője Marosvásárhely lenne, azonban ennél sokatmondóbb felirat került rá: Székelyföld nem Románia! A fehér betűket fekete alapba ágyazták, mely alap megmutatja Székelyföld hovatartozásának helyét a térképen, körvonalazva a történelmi Magyarországot. Erre az alapra kell építeni a magyar jövendőt! Tisztelet a kivitelezőnek!
Zoom
Zoom
Ui: Lehetséges, hogy az a matrica már évek óta hirdeti az igazságot, viszont én csak a közelmúltban kaptam lencsevégre, véletlen arra jártamkor.
Üdvözlettel,
Kürti Jenő
Marosvásárhely