Az esetről hírt adó Székely Hírmondó szerint jóval áron fö­lül kelt el Gábor Áron ún. szülőháza, egy múlt század közepén épült ingatlan. A házat már rég árulta tulajdonosa, de mindaddig nem került rá vevő, míg a Facebookon meg nem jelent róla a hír.
Zoom
"Tisztelt Kárpát-medencei nemzettársaim: jó hírem van. A Gábor Áron szülőhelyén épített ház elkelt. Elkelt, és magyar kézben van" – írja a Külhoni Magyarok Klubja közösségi oldalán. A bejegyzés szerint a ház új gazdája csonka-magyarországi, aki a Brassóban lakó tulajdonostól vásárolta meg 25 ezer euróért a 120 négyzetméteres, háromszobás épületet és a hozzá tartozó 4 ár telket.
Az ingatlan kapcsán rég nem látott összefogás alakult ki, gyűjtést szervezett a Patrubány Miklós által vezetett Magyarok Világszövetsége, és hasonló kezdeményezéssel akartak előrukkolni az Amerikai Egyesült Államokban is.
Zoom
Többen úgy vélték, az önkormányzatnak kellene megvásárolnia az ingatlant, de azt már kevesebben tudják, hogy a berecki polgármesteri hivatal idei költségvetését a kormány jelentősen megnyirbálta, semmiképpen nem lett volna kerete a házvásárra - írja a lap. 
(SzH nyomán)
Korábban írtuk: