Hat emberrel, majd saját magával is végzett egy 55 éves férfi vasárnap egy esküvőn a jelenlegi szerb-magyar határhoz közel eső Martonoson – közölte a szerb belügyminisztérium.

Rade Sefer hat magyart végzett ki
A közlemény szerint a férfi egy vadászpuskából több lövést adott le az áldozatokra, megölve a menyasszonyt, az ő anyját és az apját és még három másik embert is, mielőtt magával végzett volna a lakodalom helyszínén, menyasszony családjának a házában. A belügyi tárca szerint feltételezhetően „megromlott családi viszony” állhat a tragédia hátterében. A szerb Blic azt írja, hogy a gyilkos a vőlegény apja, Rade Sefer volt
A szerb sajtó a hírrel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy Szerbiában a legutóbb 2013 tavaszán történt hasonló eset, amikor tizenhárom ember életét oltotta ki egy hatvanéves férfi a Belgrádtól délre fekvő Mladenovac közelében, Velika Ivancán. A férfi lőfegyverből nyitott tüzet a szomszédaira, megölt hat férfit és hat nőt, illetve egy gyereket, majd megpróbálta megölni saját feleségét, és végezni akart önmagával.
(MTI nyomán)
Frissítés: Magyarok voltak az áldozatok
Szörnyű tragédia történt a Magyarkanizsához közeli Martonoson. A Tisza-parti településen vasárnap, valamivel 10 óra után heten vesztették életüket - számol be az tragédiáról a DélHír portál.
A gyilkosságokra a megromlott családi viszonyok miatt került sor, éppen az esküvő másnapján. Az após, Rade Sefer (55) vadászpuskával végzett menyével, Natáliával (25), valamint annak szüleivel, Bajtai Sándorral (52) és Bajtai Klaudiával (43).
A DélHír információi szerint Rade Sefer a gyilkosságokat két településen, Oromon és Martonoson követte el. Először reggel 8 óra körül Oromra ment, ahol megölte saját feleségét, Rózsát (47), majd végzett apósával és anyósával, Tratyik Jenővel (74) és Rózsával (68). Ezután autóba ült és a közeli Martonosra ment, ahol megölte újdonsült menyét, Bajtai Natáliát és annak szüleit, Sándort és Karolinát.

Az újdonsült após állítólag erősen ellenezte fia Natáliával való házasságát, amely miatt feleségével is összeveszett. A szombati menyegző idején is történt egy kisebb incidens, amikor a részeg Rade Sefer kis híján fizikailag bántalmazta fiát és újdonsült menyét is. Tanúk elmondása szerint az apa annyira részeg volt, hogy alig lehetett ráismerni. Ezért tegnap este még feljelentést is tettek Sefer ellen.
A gyilkos a szörnyű tette előtt reggel ivott, majd a fiatalok szüleinek házához sietett.
A meggyilkolt személyek 25 és 74 év közöttiek voltak. A vőlegény és egy gyermek túlélte a tragédiát, mivel a garázsban tartózkodtak a gyilkosságok idején.
Egy vendég puffantotta le a mészárost
A legfrissebb hírek szerint Rade Sefer nem követett el öngyilkoságot, hanem az egyik lakodalomba érkező franciaországi vendég, Emanuel Donjon, a lány nagybácsija lőtte le önvédelemből, miután az örjöngő gyilkos meglőtte Emanuel feleségét. Szerencsére Natalia Donjon csak a vállán sérült meg és a mellettük lévő kiskorú gyermeküknek sem esett baja. Emanuel Donjon jelenleg a magyarkanizsai rendőrségen tartózkodik, ahol a tolmácsra várakoznak. A feleségét továbbra is kórházban ápolják.

A meglőtt Natalia Donjon és a véres drámát lezáró férje, Emanuel
(DélHír nyomán)