Szávay István, a Jobbik alelnöke írja Fb-oldalán:
Az elmúlt napokban több orosz és ukrán hírportálon megjelent az alábbi levél, amelyet állítólag én írtam az ukrán szélsőséges Jobb Szektor kárpátaljai vezetőjének. A levél természetesen közönséges hamisítvány, a Jobb Szektor semmilyen képviselőjének nem írtam semmilyen levelet sem én, sem a Jobbik más vezetője.
A Jobbik számára mindenek felett áll a magyar nemzeti érdekek és a külhoni nemzeti közösségek, közülük is kiemelten a ma legnagyobb veszélyben lévő kárpátaljai nemzetrész védelme. Ennek érdekében bárkivel hajlandóak vagyunk együttműködni, aki tiszteletben tartja a nemzeti közösségek jogait, és amennyiben az együttműködéstől valóban előrelépés remélhető. A nyíltan magyargyűlölő Jobb Szektortól azonban nyilvánvaló, hogy semmilyen pozitívumot nem várhatunk.
Emlékezetes, hogy az elmúlt években a Jobbikot a szintén magyarellenes Szvobodával próbálták bizonyos kárpátaljai körök folyamatosan és minden erejükkel összemosni. Nyilvánvaló, hogy ez az újabb durva hazugság, amit immár személyes aláírásom meghamisításával is megtoldanak, ugyanazoknak járhat érdekében. Ezúton is üzenem nekik, hogy nem hagyjuk magunkat, minden igyekezetük ellenére is a legkisebb megalkuvás nélkül fogunk harcolni a kárpátaljai magyarság védelmében!

A hamis levél fordítása:
Alexander Sachko
Jobb Szektor
Kárpátaljai elnök
Tisztelt Sachko Úr!
A Jobbik Magyarországért Mozgalom részéről üdvözöljük az ukrán nacionalista erők együttműködésünk helyreállítására vonatkozó kérését. Mi rendíthetetlenül egyetértünk önökkel azzal kapcsolatban, hogy a jelenlegi ukrán hatóságok nem alkalmasak az ukrán és a magyar nép érdekeinek védelmére.
Egyetértünk önökkel abban is, hogy amíg Ukrajna olyan területeket is birtokol, melyeken a domináns ukrántól kultúrájukban és mentalitásukban eltérő népek laknak, nem lehetséges egy homogén nemzetállam létrehozása. Nekünk fáj a szívünk Kárpátaljáért, miközben önökre e régió súlyos tehertételként nehezül. Ne legyen kétsége afelől, hogy az önök nemes kezdeményezései visszhangra találnak majd a kárpátaljai magyar emberek és Ukrajna igaz hazafijainak szívében egyaránt, hisz ők értik, hogy a szebb európai jövőhöz vezető útnak a szovjet múlt sötét örökségének eltüntetésével kell kezdődnie.
Hisszük, hogy az első lépésnek közös célunk eléréséhez egy olyan részletes tervezet kimunkálásának kell lennie, amely Kárpátaljának szélesebb körű jogi, kulturális és politikai autonómiát biztosít, erről pedig párbeszédet kell folytatnunk. Ezért június 27-re találkozóra hívjuk önöket az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség vezetőivel Budapestre, amelyen kidolgozhatjuk együttműködésünk kiindulópontjait.
Budapest, 2015. május 20.
Tisztelettel:
Szávay István
Parlamenti képviselő
Jobbik Magyarországért Mozgalom
(Forrás: Szávay István Fb-oldala)