"A legfontosabb, hogy tudjuk, mi a dolgunk, és holnaptól ugyanúgy fogunk dolgozni, mint a tegnapelőtt" - nyilatkozta a Transindexnek az RMDSZ-es Bokor Tibor, Kézdivásárhely visszaválasztott polgármestere. Bokor a szavazatok 54,28%-át szerezte meg, EMNP-s ellenjelöltje, Johann Taierling 30,21%-ot kapott, Szigethy Kálmán MPP-jelölt 6,42-t, Rákosi János független jelölt 1,91%-ot, míg a román választási szövetség jelöltje, Constantin Patru 7,18%-ot.
Bokor Tibor megköszönte a csapatának a munkát, és utalt arra, hogy az elmúlt hetekben tapasztalt, ellenük irányuló negatív kampányt is el kellett viselniük.

Bokor Tibor
"Tudjuk, mit akarunk csinálni, kialakul az új csapat, és remélem, Kézdivásárhely sokkal szebb lesz, mint amilyen most" - tette hozzá.
A város a lakosság-nyilvántartási statisztikák frissítése nyomán 19 tanácsosi helyet kapott, mivel nemrég kiderült, 20.000 fölötti a népességszám. A polgármester szerint a korábbi tévedés amiatt történt, hogy nem számolták bele azelőtt a máshol tanuló egyetemistákat, diákokat. A 19 tanácsosi hely várhatóan a következőképpen oszlik meg: 11 RMDSZ-es, 5 EMNP-s, 1 MPP-s és 2, a román választási szövetség színeiben bejutott tanácsos lesz a testületben.
"Mindig arra törekedtem az elmúlt négy évben, hogy pártállástól függetlenül együttműködjünk, és mindig arra kértem a tanácsosokat, hogy a helyi dolgokat lehetőleg ne politizáljuk el, mert közösségi ügyekről van szó, az együttélésről, fejlődésről. Ezt az MPP-vel teljes mértékben sikerült megvalósítani az elmúlt mandátumomban, az EMNP-vel nem, és a viszonyulásuk is a kampányban azt bizonyította, hogy a következő négy évben sem tudunk együttműködni velük, hiszen nagyon nehéz olyan emberekkel szembenézni, akik hazug és pimasz dolgokat állítottak rólam és csapatomról. De meg vagyok győződve, hogy az MPP-vel és akár a román tanácsosokkal együtt kell működnünk, hiszen szükségünk van a többségre" - nyilatkozta Bokor Tibor.
Tehát az újraválasztott kézdivásárhelyi RMDSZ-es polgármester még a oláhokkal is összefogna a helyben egyébként a keményebb magyar vonalat képviselő EMNP ellenében - mindezt a bebörtönzött Beke és Szőcs városában.
(Transindex nyomán)