2019. február 17., vasárnap, Donát, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:34 Binjámin Netanjáhu következmények nélküli baklövései az Irán-ellenes varsói szeánsz idején17:55 Aszad üzent a kurdoknak: "Az amerikaiak zsebre teszik önöket, és csak eszközök lesznek egy alkuban"17:49 Gyilkosság Zuglóban: halott férfit találtak egy autó első ülésén17:06 Perzsa, kínai és orosz hackerek szabotázsakcióitól kell most félni Németországban16:50 Nőtt Oroszország aranytermelése 16:28 Ukrajnának idén 15 milliárd dollár államadósságot kell rendeznie16:03 Iráni külügyér Európának: aki Washington árjával szemben szeretne úszni, nem kerülheti el, hogy vizes legyen15:46 Vicces, mikor Zuckerbergék sorosoznak, de esélytelen leállítani a Facebook pénzcsináló adatporszívóját15:18 Az orosz Gazprombank zárolta a venezuelai állami olajipari vállalat számláit14:42 Riogatásnak szánta az antifa, de reménykeltő: a britek harmada számára fenyegetés az iszlám14:26 A hazatérés napjára emlékeztek Somoskőújfalun13:54 Radikális jobboldali párt is bekerülne a spanyol parlamentbe az előrehozott választások nyomán13:33 Airbus-alelnök: katasztrófa, amit a Brexit ügyében a politika művel13:07 Belenyúlok a méhkasba12:44 A casco kátyú ellen nem véd
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

Az elmúlt száz év eredménye? Indok nélkül száz nap a börtönben - gyertyás tüntetés a székely vármegyésekért

Századik napja van bebörtönözve Beke István és Szőcs Zoltán. Jelenleg Csíkszeredában töltik a jogtalan úton kiszabott szabadságvesztésüket, amelyet az azt kiszabó bíróság, törvénytelen módon, mind a mai napig nem indokolt meg - írják szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben a szervezők. Alább a folytatás.
Az ügyük során folyamatosan tapasztalható jogsértések tetőzéseként még mindig nincs bírósági indoklás arra vonatkozóan, hogy Zoltánt és Istvánt miért ítélték el, illetve miért szabtak ki 5-5 év letöltendő börtönbüntetést nekik. Ez nem csak törvénytelen, hanem egyenesen szembeköpi a jogállamiságot.
Zoom
Annak tudatában, hogy az Európai Parlamentben jelenleg Románia jogállamiságát vizsgálják, időszerű felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy ez az ország nem csak hogy semmibe veszi az őshonos kisebbség jogait, hanem magyarellenes eljárásai során, saját törvényeit is megszegve vagy figyelmen kívül hagyva sérti az alapvető személyiségi jogokat.
Így tehát október 12-én, pénteken 20 órai kezdettel a csíkszeredai börtön előtt gyertyagyújtással tüntetünk a sorozatos jogsértések ellen és az ártatlanul bebörtönözöttek szabadon bocsájtásáért. Követeljük közösen, hogy a román állam járjon el Istvánnal és Zoltánnal szemben jogszerűen és saját törvényeit betartva!
Találkozzunk minél többen, egy gyertyával a kezünkben az igazság jegyében! Hívjuk fel a világ figyelmét, hogy a román állam a saját, a nemzetközi és az európai jogrendszereket sértve hurcolta meg nemzettársainkat!
Szabadságot a politikai foglyoknak!
Frissítés: Segélykiáltás a csíkszeredai börtönből
A terroristaváddal börtönben tartott nemzettestvéreinkkel a Bocskai Rádió készített interjút. Ide kattintva hallgatható meg az adás.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready