2020. június 2., kedd, Kármen, Anita, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:03 "Semlegesítik" Hitler szülőházát a szellemiségétől ma is rettegő demokraták15:46 Egy kis nosztalgia az őszödi beszéd évfordulójának árnyékában: az MSZP frakcióvezetője azt szerette volna, ha újra oszlatják a rendőrök a "rasszistákat"15:31 Találós kérdés: honnan lesz Nike-cipője a niggernek?15:22 Felmérés: nincs olyan magyar, aki ne úgy gondolná, hogy a trianoni diktátum igazságtalan és túlzó volt15:08 Salvini: számunkra Magyarország példakép14:35 Ha nem cigány témáról van szó, még Balognak is vannak értelmes gondolatai14:29 Ausztráliában is beindította a tüntetéshullámot az amerikai néger halála14:13 Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a diktátumra a Hősök terén13:54 Rablóink rokonszenve: legkevésbé az oláhok és a rácok kedvelnek minket - az érzés kölcsönös13:34 Lesz Himnusz június 4-én a zsidó/ballib tévékben és rádiókban? Hamarosan kiderül13:22 Országos tisztifőorvos: a járvány egyértelműen lecsengőben van12:45 15 évesen már el volt tiltva a vezetéstől, de hajtotta a vére a "fiút"...12:18 "Gyorsan megoldom a problémákat" - Trump a katonaságot is bevetné az őrjöngő-fosztogató négerek ellen11:47 Oltóanyag tesztelésébe kezd az orosz hadsereg11:35 Magyar Nagydíj - július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Nyakon csípték a táblamázoló bocskorost - még a román rendőrség szerint is frusztrációból cselekedett

Reklám

Egy 30 éves Bákó megyei férfit gyanúsít a román rendőrség azzal, hogy vasárnapra virradó éjjel lemázolta a magyar feliratokat a kétnyelvű helységnévtáblákon több székelyföldi település bejáratánál.
A Hargita Megyei rendőr-főfelügyelőség hétfői közleménye szerint az elkövetőt „maximális operativitással és kivételes szakszerűséggel”, kevesebb mint 24 óra alatt azonosították. A férfi beismerte tettét.
A székelyudvarhelyi – önkormányzati felügyelet alatt működő – helyi rendőrség már vasárnap este közölte, hogy a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosította azt az autót, amelynek utasai január 4-én éjszaka megrongálták a város egyik helységnévtábláját.
A Hargita megyei rendőrség közleményéből kiderült: a gyanúsított autójában találtak egy tubus fekete festékszórót.
A Maszol.ro hírportálnak Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője elmondta: kihallgatása során a férfi beismerte, tettét, amelyre azt a magyarázatot adta, hogy „nézeteltérései támadtak valakikkel, és frusztrációból, hirtelen haragból cselekedett”.
A szóvivő szerint a férfi ellen rongálás gyanújával indult eljárás. Ezért a bűncselekményért három hónaptól két évig terjedő börtön vagy bírság szabható ki. Az eljárás további menetéről az ügyész dönt. A gyanúsított szabadlábon védekezhet.
(MTI)
Korábban írtuk: Ismét a székelyföldi magyar helységnévtáblák sértették a nagyrománok érzékenységét
Eddigi információk szerint több Hargita megyei település és egy Maros megyei település helységnévtáblájának magyar feliratát mázolták le ismeretlen tettesek szombatról vasárnapra virradóra.
Máréfalva polgármestere a Maszolnak úgy értékelt: „ezt nem magyar ember vitte végbe”. Az érintett települések, az RMDSZ és a Brassó megyei út- és hídügyi igazgatóság (DRDP) is a rendőrséghez fordul.
Az incidensről a máréfalvi polgármesteri hivatal Facebook-oldalán adtak hírt vasárnap. Mint a bejegyzésben írták: a fekete festékszóróval kizárólag a magyar feliratot fújták le. „Az eset ismét arra emlékeztet minket, hogy az ország, amelyben élünk, nem védi kellőképpen a kisebbségben élők jogait, ezzel is ellehetetlenítve a békés együtt élést, etnikai feszültséget keltve. A rongálás mindnyájunkra nézve sértő, hiszen ezeknek a kétnyelvű tábláknak szimbolikus jelentőségük van, annak a bizonyítékai, hogy minden ember egyenlő tagja a közösségnek, nemzetiségétől függetlenül” – olvasható a sajnos demokrata klisékkel átitatott bejegyzésben.
Zoom
(Fotó forrása: Máréfalva Polgármesteri Hivatala Fb-oldala)
A lefestett magyar feliratokat vasárnap reggel 9 órakor vették észre Máréfalván – mondta Kovács Imre polgármester a Maszolnak, aki magyarellenes provokációnak értékeli az incidenst. „Úgy gondoljuk, hogy ezt nem magyar ember vitte végbe” – fogalmazott.
A polgármester kitért arra is: az elkövető(k) feltehetőleg jól ismeri(k) a települést, ugyanis azt a helységnévtáblát mázolták le, amelyik kívül esik a térfigyelő kamerák látószögéből. Ez a Csíkszereda irányából Máréfalvára vezető úton történt, a település kezdetét jelölő helységnévtáblánál. A megrongált táblát az Országos Útügyi Vállalat vasárnap délelőtt eltávolította.
Ennek ellenére hétfőn végignézik mind a máréfalvi, mind a szomszédos települések kameráit, valamint rendőrségi feljelentést is tesznek, tette hozzá Kovács Imre.
Székelyduvarhelyen is vandálkodtak
„Az éjjel egyelőre ismeretlen személyek fekete festékkel lefestették a város Csíkszereda felőli kijáratánál a Székelyudvarhely helységnévtáblának a magyar feliratát” – erősítette meg a Maszolnak Zörgő Noémi, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal szóvivője. Hozzátette, a helyi rendőrséggel egyeztetve a térfigyelő kamerák felvételei alapján elkezdték a tettes(ek) beazonosítását.
Zoom
(Kép: Fb)
Máréfalva és Székelyudvarhely mellett Székelyszentlélek magyar helységnévtábláját is megrongálták, tudta meg a lap Kovács Imre polgármestertől. Egy Maszol-olvasó által küldött fotó szerint a Maros megyei Hármasfalu helységnévtáblájának magyar feliratát is megrongálták az éjjel.
Zoom
Csíkszereda magyar feliratával is elbántak
A Brassó megyei út- és hídügyi igazgatóság (DRDP) eddigi információi szerint vasárnapra virradóra Csíkszereda, Székelyudvarhely és a Maros megyei Hármasfalu helységnévtáblájának magyar feliratait mázolták le ismeretlen tettesek – közölte a román sajtóval Elekes Róbert szóvivő. Hozzátette, hétfőn a hatóság feljelentést tesz az ügyben a rendőrségen.
Zoom
(Kép: news.ro)
RMDSZ: nem segíti az együttélést
„Nem jól kezdtük ezt az évet” – értékelt az incidens kapcsán Hegedüs Csilla, az RMDSZ szóvivője az M1 kolozsvári tudósítójának. Közölte: „az RMDSZ elítéli és a közösség elleni provokációnak tartja ezeket a tetteket”, amelyek nem segítik a román és magyar közösség békés együttélését. Elmondta, feljelentést tettek a rendőrségen, és elvárják, hogy a tetteseket megbüntessék.
(Maszol nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready