2021. június 19., szombat, Gyárfás, Mikó, Hajnalka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:18 Húszan sérültek meg egy Mezőörsnél történt balesetben, halott is van21:53 "Francia"országi szólásszabadság: így keverik le a volt tábornokot, amikor válaszol arra a kérdésre, hogy kik irányítják a médiát21:23 Szovjet csapatkivonások Közép- és Kelet-Európában21:01 Sűrűbben járnak éjszakánként a forgalmasabb szakaszokon a BKK-járatok20:35 A szokásos cigány "együttérzés"...20:00 A szép jövő: egy kínai cégnél "okoskamerákkal" kényszerítik mosolygásra az alkalmazottakat19:38 A Fehér Ház tanácsadója azt bizonygatja, mennyire megérte Bidennek találkozni Putyinnal19:06 Horvátországba szabadon léphetnek be a zöld jelzésű országokból érkezők18:42 Egész vékonydongájú legény lett Molnár Ricsi: a magánzárkától és a médiacirkusztól is szenved szegény17:58 Kaczynski: Oroszország területéről érkező kibertámadás ért vezető lengyel politikusokat17:24 Akkora a rend, hogy simán lehet sodrófával sétálgatni Tapolca belvárosában, haragosra várva17:02 Parancsnok: megszűnt a zsúfoltság a büntetés-végrehajtási intézetekben, és vandálbiztos táblagép is van már16:23 Merkel minisztere nem érti: "érzékenyítésen" esnek át a német katonák, mégis megünneplik a Führer születésnapját15:55 Cigi- és pénzkérés, szóváltás, majd életveszélyes sérülés - a szokásos Zuglóban is15:32 Korrupció miatt vettek őrizetbe egy rendőri gazdasági vezetőt
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Erre nincs jobb szó: szégyen!

Reklám

Szégyen. Ez a szó jutott legelőször eszembe, amikor hírül vettem, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Pásztor István is jelen volt azon a szerb ünnepségen, amit annak emlékére szerveztek, hogy 1848-ban egyoldalú módon kikiáltották a Szerb Vajdaságot, ami egyébként nem sokáig tartott.
Zoom
Fotó: Délhír.info
Érdemes felidézni, mik történtek akkor. Azon túl, hogy ez a tiszavirágéletű dolog később hivatkozási alapul szolgált a Délvidék elszakításához is az első világháború után, véres jelenetek tömkelege kapcsolódik hozzá. A délvidéki magyar falvak lakóinak felkoncolása!
Az 1848-ban létrehozott Szerb Vajdaság nem tartott sokáig, de szilárdan beágyazódott az emberek szívébe és tudatába, ami oda vezetett, hogy hét évtizeddel később,  1918. november 25-én megvalósultak a szabadság, egyenlőség és egyesülés álmai  az újvidéki Nagy Nemzetgyűlésen, amikor döntés született Vajdaság Királysághoz való csatolásáról – mondta Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.
Az ünnepségen, amit a tartományi kormány épületben tartottak, arra emlékeztek, hogy 173 évvel ezelőtt a szerbek szembefordultak a magyar szabadságharccal. Itt foglalt helyet Pásztor István is. Erről fotók tanúskodnak, hiába magyarázkodik már később, hogy csak azért, mert ez a kölcsönös bizalom jele, hiszen ők is megengedték, hogy augusztus 20-a, Szent István államalapítása emléknap legyen, így ezért korábban Pásztor is megszavazta, hogy ez is legyen emléknap.
Mert van egy nem elhanyagolható különbség. Augusztus 20-hoz az égvilágon semmi szerbellenes cselekmény nem kötődik, még a Szerb Vajdaság kikiáltásához annál inkább tapad magyar vér. Éspedig nem kevés.
A Szerb Vajdaság egyoldalú kikiáltását követően a szerb csapatok több településen is etnikai alapú mészárlásokat hajtottak végre. A magyarellenes túlkapások Szenttamáson és Bácsföldváron csúcsosodtak ki, ahol a magyarok fejeiből piramist építettek, és hullákat húztak fel a templomkerítésre a szerb felkelők.
De Zentán is minden évben megemlékeznek az emberek, sőt képmutató módon a VMSZ is a véres gyertyaszentelő néven ismert napra, amikor szintén a szerb csapatok a magyar áldozataik levágott fejeivel kezdték el “kidekorálni” a szentháromság szobrot. Ugyanígy sorra gyilkoltak és megkínoztak több magyart Csókán is, ahol magyarok hátából hasítottak szíjat a Szerb Vajdaság kikiáltói – írja a Délhír.info.
Nincs az a reálpolitika és „taktikai” elgondolás, ami ezt menthetővé tenné. Ez színtiszta szégyen és árulás nemcsak a délvidéki, de a teljes magyarság ellen. És, bár mondani szokás, az anyaországból nincs feltétlenül rálátásunk az elszakított területeken ténykedő magyar pártok helyzetére, lehetőségeire, nem tudhatjuk, mit miért tesznek, ami egyrészt akár igaz is lehet, de itt most egy olyan erkölcsi kategóriával állunk szemben, amire teljes bizonyossággal rámondhatjuk: ez árulás! Reméljük, nem marad következmények nélkül és elindul egy tisztulási folyamat a délvidéki magyar érdekképviseletben.
Lantos János – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready