2020. november 25., szerda, Katalin, Alán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Szombaton kinyitnak az üzletek, december 15-én vége a karanténnak Franciaországban22:18 Terrorizmus gyanújával indítottak nyomozást Svájcban egy késelés miatt21:53 A Miskolci Törvényszék szerint Alaptörvény-ellenes, hogy Lorettáék nem cserélgethetik a nemüket és a nevüket21:16 Biden azt hiszi, az egész világot kell vezetnie20:50 "Olyan vakcina, amely nem hatásos és szövődményeket okoz, nem fog forgalomba kerülni itthon" - ígérte Kásler20:27 "Elvette" egy vadász fegyverét egy szarvas Csehországban20:04 Moldovai elnökválasztás: elutasították Igor Dodon fellebbezését19:50 Biden ma is rágódhatott azon, hogy vajon még mindig nem kapta meg Putyin gratulációját, vagy már el is felejtette19:38 Az egész országban sűrű ködre figyelmeztetnek19:11 Ennyi év után is képes túlképzett migránsokról hazudozni az Európai Bizottság - és még többet akarnak belőlük18:22 Rogán bizottsági meghallgatásán emlegette fel: ők tartják életben közpénzből a ballib sajtót18:14 "Ukrán barátaink" nem engedték be Kárpátaljára Grezsa István miniszteri biztost18:08 Pennsylvaniában is hitelesítették Biden győzelmét17:40 Újabb ballib segélyvisítás: Gyöngyösi Dobrevékkel könyörög "Európának", hogy álljon ellen a "hitleri-sztálini" Orbánnak17:08 Indiában érezte magát a cigány: novemberben mezítláb rongált a gyöngyösi buszpályaudvaron
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

"A szerb Vajdaságért" - magyarellenes plakátok jelentek meg Délvidéken

Olvasónk írja:
Szabadkán a napokban igen érdekes, vagy inkább megdöbbentő plakátokra figyelhetett fel a járókelő. A plakát tartalma: "A szerb Vajdaságért", az aláíró egy hivatalosan bejegyzett és támogatott soviniszta hajlamokkal megáldott szerb civil szervezet, a Dveri (ajtókat jelent).

A nyolcvanas évek végén volt divatos szólam, miszerint ahol egy szerb csontja van, az Szerbia, minek nyomán nemsokára rá 1991-ben el is kezdődött a horvátok elleni agresszió Nagy-Szerbia megvalósítása érdekében. Iszonyúan véres és mocskos háború kezdődött hasonló szólamokkal, mint amik jelenleg a magyarok, horvátok, és szerbek által (utóbbiak járási szinten egyelőre kisebbségben vannak) vegyesen lakott Szabadkán is olvashatók a plakátokon. Ez fájdalmas emlékeket ébreszt a helybéli magyarokban, sőt azt sugallja, hogy takarodjunk a Délvidékről.

Bővebb információ végett fel is hívtam a plakáton feltüntetett telefonszámot, ahol egy kellemes női hang jelentkezett. Rögtön azzal kezdte, hogy előjegyezne egy időpontra az irodájukba, ahol személyesen is megtudhatnám a részleteket, amit ez a kampány takar. Mivel időm kevés, e lehetőség alól kimentettem magam, és tovább érdeklődtem a részletekért. Amit megtudhattam: hogy a "Vajdaság" mindig is szerb volt, és szerb is fog maradni. Ha a magyaroknak nem tetszik ez, akkor nyugodtan átpakolhatnak Magyarországra.
Úgy hírlik, a Dveri civil szervezet mögött a szerb nemzetbiztonság áll, ami felettébb nyugtalanító, hiszen a horvátok elleni agresszió előkészítésében szintén az akkori jugoszláv nemzetbiztonsági szolgálat szerb tisztjei vettek részt. Nos, ez a hasonlóság igazán nyugtalanító előjel a délvidéki, ezáltal az anyaországi magyarság számára is.
Nagy Zoran

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready