A gyanú szerint a 41 éves cigány az ablakon át jutott be Esztáron egy családi házba, ahonnan több értéktárgyat is eltulajdonított. A pocsaji rendőrök R. Zoltánt elfogták.
Egy 77 éves debreceni néni 2015. január 10-én 11 óra 49 perckor telefonon tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központjába, mert egy ismeretlen személy betörte Esztáron a lakatlan családi háza ablakát és az épületből elvitt egy mosógépet, egy kályhát, több edényt, valamint más értéktárgyakat.
Zoom
"Erzoltán" megmutatja a rendőröknek, hogyan kukkantott be az esztári házba
A Pocsaji Rendőrőrs munkatársai a bejelentést követően adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek az ismeretlen tettes azonosításának és felkutatásának érdekében, mely eredményre vezetett.
A beszerzett bizonyítékok a rendőröket 2015. január 13-án elvezették R. Zoltán álmosdi lakoshoz, akinek esztári tartózkodási helyén házkutatást tartottak, ahol a bűncselekményből származó tárgyak jelentős részét megtalálták és lefoglalták.
Zoom
Erdei Ferenc r. alezredes visszaadta az ellopott értékeket a jogos tulajdonosnak
A rendőrök a 41 éves cigányt elfogták és előállították a pocsaji rendőrőrsre. R. Zoltán a gyanúsítotti és a helyszíni kihallgatása alkalmával a nyomozóknak részletes beismerő vallomást tett.
A terhelttel szemben a derecskei rendőrs lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. Erdei Ferenc r. alezredes, a pocsaji rendőrőrs parancsnoka a sértett képviselőjének visszaadta a lefoglalt tárgyakat.
(Police.hu nyomán)