Részben elismerte védencei felelősségét a négy biztonsági őr védője, akikről korábban a TV2 azt állította: hajléktalannak néztek és brutálisan összevertek egy rákos férfit a Nyugati pályaudvaron. Ám kiderült: a sértettek lényeges kérdésekben bizonyíthatóan hazudtak, ezért azt tervezi, feljelenti őket.

Ártatlan Ernőke, a biztonságiak rasszizmusának áldozata
"Minden ok nélkül belekötöttek, majd brutálisan összeverték a biztonsági őrök - panaszolta a Jónás Ernő nevű cigány a zsidó tévének. Azt mondta: rákos, kezelésen volt Budapesten és a vonatra várt, a szüleihez utazott volna Vámospércsre.
A biztonságiak, akik a MÁV szóvivője szerint az egyik alvállalkozójuk alkalmazásában állnak, kirúgták Jónás fogát, rugdosták, majd amikor egy másik férfi közbelépett, őt is ütni-verni kezdték - hangzott a TV2 tálalása. Mint tudjuk, a cigányok kizárólag áldozatok, a magyarok pedig csakis elkövetők lehetnek a liberális "hírközlő" szervek szerint. Nem jártak el másként ebben az esetben sem.
A rendőrség garázdaság gyanújával azonnal elrendelte a négy őr körözését, akik ennek hírére feladták magukat. Ügyvédjük, Mándi Sándor elmondása szerint először ő lépett kapcsolatba a rendőrséggel. Megadta mind a négy körözött elérhetőségét. Később a rendőrség telefonhívására valamennyien megjelentek a gyanúsítotti kihallgatásukon.
Mándi szerint azonban nem az és nem úgy történt, ahogy azt az egyik "sértett" a televízióban elmesélte. Védencei jól ismerték már Jónás Ernőt és a másik cigányt is, aki a tudósítás szerint "rászólt a verekedő biztonságiakra, amiért aztán ő is megkapta a magáét". Nem először kapták már el őket, hogy indulásra előkészített, kitakarított vasúti kocsikban csöveztek.
A védő szerint most is ez történt. Egy takarítónő hívta őket, aki halálra rémült a két erősen ittasnak vagy bedrogozottnak tűnő cigánytól. Ám a biztonságiak sem bírtak velük egykönnyen, ezért a végén többször megütötték és megrúgták a hulladékokat - meg is érdemelték.
Mándi elismerte, a biztonságiak eljárása "nem volt túl szakszerű". Nem voltak képesek uralkodni az indulataikon, ami ebben a szakmában súlyos hiba. De védencei elmondása szerint a két hajléktalan ellenállt a jogszerű intézkedésnek, közben alpári stílusban szidalmazták őket, és megpróbálták erővel kiszabadítani magukat a kezeik közül.
Zoom
Rendet próbáltak tartani - őket hurcolják meg
Mindez persze az ügyvéd szerint sem mentség a szakmai túlkapásra, az ütésekre és a rúgásokra, legfeljebb magyarázat a történtekre. Azt azonban hozzátette, hogy sem az ütések, sem a rúgások nem voltak olyan erejűek, amelyekkel védencei sérülést okozhattak volna.
Az ügyvéd szerint az a tény, hogy a rendőrség – miután megtekintették a pályaudvar biztonsági kameráinak a felvételeit – azonnal elengedte védenceit, igazolni látszik a gyanúsítottak állítását, miszerint nem minden úgy történt, ahogy a sértettek elmondták.
Mándi szerint például abból egy szó sem igaz, hogy bármelyikőjüknek is elvették volna a mobiltelefonját, amivel a biztonságiak "brutalitásáról" felvételt készített, és törölték volna azt. Továbbá a pályaudvari kamerák azt is bizonyítják, mondta, hogy már a biztonságiak jelenlétében rátámadtak a takarítónőre, aki kihívta őket. Emiatt alakult ki újabb dulakodás az őrök és köztük.
Mándi elmondta: a négy vagyonőr a történtek óta több életveszélyes fenyegetést kapott telefonon. Zaklatják a családjaikat is. Hogy ez ügyben tesznek-e jogi lépéseket, arról nem nyilatkozott, de, mint mondta, hamis tanúzásért a sértettek feljelentését tervezi, mivel lényeges kérdésekben merőben mást állítottak, mint ami a biztonsági kamerák felvételein látszott.
Eközben a "sértett" Mándi Sándor tájékoztatása szerint egymillió forintot követel "bántalmazóitól" "az elszenvedett sérelmekért".
(Nol korrigálva)
Frissítés: zsebkendőket előkészíteni: a Vác Online annyira szívfacsaró beszélgetést közöl Ártatlan Ernőkével, hogy szem nem maradhat szárazon. De tényleg. Még gyűjtést is szerveztek részére.
Jónás Ernő: Éjszakánként nem nagyon tudok aludni, ha sikerül is, akkor is sírva ébredek
Csütörtökön a TV2 Tények című műsorában szólalt meg egy srác, akit négy, a MÁV-nál alvállalkozóként dolgozó biztonsági őr brutálisan összevert a Nyugati pályaudvaron. Az egyébként áttétes rákos beteg srác, Jónás Ernő a szüleihez utazott volna haza Vámospércsre az első vonattal. A lelkileg igencsak megviselt fiatalember a tegnapi napon (április 18-án - a szerk.) nyilatkozott szerkesztőségünknek, és a történtek mellett beszámolt az ügy fejleményeiről.
"Ültem a Nyugatiban a padon, és vártam az első vonatot, amivel haza szerettem volna menni szüleimhez Vámospércsre. Hajnal három óra körül volt ez, amikor a biztonsági őrök megjelentek, s egyikük mindenféle büdös, hajléktalan cigánynak, mocskos kutyának elhordott. Másikuk ekkor már tűrte fel a pulóverét a karján. Már ekkor azon gondolkodtam, hogyan jutok el a nem messze lévő rendőrségi irodához, ha segítségre lesz szükségem" - emlékszik vissza a történtekre Ernő, aki a szidalmazásokat követően végül tettlegesség áldozatává vált.
"Elindultam a pályaudvari rendőrség felé, ahol megkaptam az első rúgást. Nem kíméltek aztán. Rángattak, mint egy kutyát, rugdostak. De tudod, mit mondok nektek? Egy kutyával nem bánnak így..." (hangja elcsuklik, sírni kezd)

"Amikor megkérdeztem, hogy tudjátok, mit csináltok? ...hogy egy áttétes rákos embert rugdostok? ...akkor annál jobban csinálták" - folytatta Ernő, akit olyannyira megviseltek a történtek lelkileg, hogy éjszakánként nem tud aludni, ha épp el is alszik egy kicsit, akkor is sírva ébred. "Éjszakánként nem nagyon tudok aludni, ha sikerül is, akkor is sírva ébredek" - hangzott el a sráctól, akivel a riportot is csak a Nyugati másik oldalán tudtuk elkészíteni, mert egyszerűen nem tud visszamenni oda, ahol brutálisan megverték.
"Bíztam benne, hogy a pályaudvari rendőrségen segítséget kapok, de hiába csengettem, nem jött ki senki, azt hittem, meghalok majd a bántalmazás során." Sajnálom azt a férfit is, aki próbált nekem segíteni, de végül őt is ütötték-verték. ...és tudjátok, nem a sérüléseim fájnak, nem az fáj a legjobban, hogy kirúgták a fogam és hogy össze-vissza vertek-rúgtak, hanem az, hogy ilyen megtörténhet, hogy ember az emberrel úgy bánik, mint ahogy a kutyával nem bánnak..." (ismét elcsuklik a hangja, sír)

"Tudjátok, egy dolognak örülök. Annak, hogy ezek az emberek most már nem tehetik meg ugyanezt mással. ...és nem magam miatt vállaltam ezt az interjút veletek, hanem azért, hogy felhívjam az emberek figyelmét, hogy mással ez ne történhessen meg ebben az országban, legyen az akár fehér bőrű, cigány, kínai vagy bármilyen származású ember" - folytatta Ernő, akit egyébként egy évvel ezelőtt ismert meg egyik budapesti kollégánk egy keresztény gyülekezetben.
Jó lelkű srác, még azon is töprengett, tegyen-e feljelentést, de végül tett, s így két nappal a történtek után most arra az elhatározásra jutott, hogy kártérítést is fog kérni a történtekért. "Nem magamért fogok kártérítést kérni. Tudjátok, nekem a pénz nem jelent semmit. Mit kezdek már vele? Tudjátok mit? Amit kapnék, annak a felét azonnal odaadnám a rákos beteg gyermekek javára, hogy rajtuk segítsenek" - hangsúlyozza Ernő.
Az Ernőt bántalmazók végül a pénteki napon feladták magukat - miután már kiadták ellenük a körözést. Úgy tudjuk, jelenleg 72 órás előzetesben vannak. A négy, a MÁV-nál alvállalkozóként dolgozó biztonsági őrt kizárták a szolgálatból és a társaságnál belső vizsgálatot indítottak az ügyben.
Az eset bizonyára sokakban indulatokat, haragot vált ki az Ernőt bántalmazók irányába, ám - amellett, hogy Ernő is tisztában van vele, hogy ezeknek az embereknek felelniük kell azért, amit tettek - magában a srácban ilyen érzések fel sem merültek, sőt... Figyeljék csak a beszélgetés végén elhangzott mondatát: "Nincs bennem gyűlölet e négy ember irányába. Azt kívánom, hogy adjon nekik az Úr bölcsességet, nekem pedig erőt, hogy elbírjam ezt a dolgot."

Olvasóink segítségét kérjük!
Az Ernővel folytatott beszélgetés során kiderült, hogy a fiatalember nemrégiben feladni kényszerült állását, mivel - bár szerette - már nem bírta tovább fizikailag a betegsége miatt. Amíg dolgozott és volt pénze, munkásszállón lakott. Aztán visszamehetett volna a családjához, de elmondása szerint nem akarta, hogy lássák, ahogyan szenved a betegsége miatt - inkább itt maradt Budapesten annak ellenére, hogy már a munkásszállóra nem mehetett, s éjszakára egy lépcsőházban kellett meghúzza magát. Néhány napig bírta, végül úgy döntött, hogy hazatér Vámospércsre. A történet pedig innentől már ismert...
Ernő néhány nap múlva ugyan hazatér majd, ám anyagi helyzete továbbra is aggasztó. A kezelések miatt többször utazna még fel a fővárosba, aminek költségét - csakúgy, mint gyógyszereinek árát - nem tudja miből finanszírozni. Bár Ernő számára - mint mondta - a pénz már nem jelent semmit, azért ő is tisztában van vele, hogy a pénz életünk szerves részét képezi, ezért - ha nehezen is - de elfogadta felajánlásunkat, hogy az épp nála lévő receptek kiváltásához szükséges pénzt odaadjuk neki, továbbá hozzájárult ahhoz, hogy számlaszámát az alábbiakban közzé tegyük Olvasóink számára, akiket arra kérünk ezúton hogy: amennyiben tehetik, segítsék ők is ezt a szerencsétlen fiatalembert, akár csak 1-2000 forinttal!
(Számlaszám)
2. frissítés: szolgálati közlemény a hozzászólók figyelmébe:
Az éjszaka elárasztották a cikk alatti hozzászólói felületet a 444 nevű zsidó blogocska szellemi nyomorékai (mármint nem a blogolók, hanem az olvasóik), akik annyira elfáradnak a napközben végzett nehéz munkától, hogy éjszakáikat azzal töltik, hogy baromságokat irkálnak be mindenhova, majd igazi hülyegyerekekként röhögnek a saját vélt szellemességükön. Így kénytelenek voltunk egy kis takarításhoz folyamodni, és, amint látható, a végső megoldás fölöttébb hatékony. A más felületeken is igencsak kívánatos zsidótlanításnak köszönhető tehát a sok törölt hozzászólás.
Zoom