Nem szoktak drogozni, most is csak belekóstoltak a kólába - hazudta a Tényeknek az egyik törökszentmiklósi cigányasszony, aki több másik rokonával együtt egy új, eddig még ismeretlen pszichoaktív szer miatt került kórházba még a hétvégén. A hatfős társaságban két vemhes cigány is volt, mindkettejüknél császármetszést hajtottak végre. Most saját felelősségükre mindketten elhagyták a kórházat, egyikük az otthonában hazudozott a Tényeknek.
Zoom
Fátyol Mónika azt mondja: azért jött el saját felelősségére, mert szerette volna látni a másik gyerekét.
A drogos cigányokat napokig az intenzíven ápolták - természetesen a mi költségünkre -, egyikük még most is ott van, életveszélyben. A drog, amit használtak, rövid idő alatt hat, beszédképtelenséget, eszméletvesztést, gyors szívverést és epilepsziás rohamokat is okozhat.
Szinte mindannyian súlyos légzési problémákkal kerültek a szolnoki kórház intenzív osztályára, ahonnan elsőként a két purdéellőt engedték ki.
Az orvos szerint jobb lett volna, ha maradnak még néhány napot. (Szerintünk meg nem az lett volna jobb.) A társaság két, még kórházban lévő férfitagja lassan gyógyul. Ők bizonyára több kólát ittak...
A két újszülöttet egy budapesti gyermekklinikára vitték. Ott a csecsemők állapotáról nem nyilatkoznak, de a családnak azt ígérték: értesítik őket, ha mehetnek az egyelőre életveszélyben lévő újszülöttekért.
(Kuruc.info - Tények korrigálva)
Kapcsolódó: