So­kakat háborított fel a Keleti pályaudvarnál, múlt vasárnap történt eset. A 7-es busz megállójában, egy buszról lelépő 78 éves aszszonyt egy idegen férfi szó nélkül ököllel arcon vá­gott. Az idős nő összeesett, szemtanúk szerint a szája csúnyán felszakadt. A férfi ezek után nyugodtan elsétált, majd felszállt a Pasarét felé tartó 5-ös járatra.
Egy fiatal lány még tudott róla képet készíteni a mobiljával, ami meglepte a férfit, de végül nem tett semmit. A rendőrök kedden el is fogták Károly körúti lakásán S. Kálmánt, és őrizetbe vették. Ám most a BRFK a Bors kérdéseire küldött válaszából kiderült: a harminc év körüli, életerős férfi két nap múlva már szabadlábra került, vele szemben semmilyen kényszerintézkedést nem láttak indokoltnak.

"Az ügyben egy gyanúsított szerepel, aki szabadlábon védekezik. A folyamatban lévő nyomozásra tekintettel bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni" – írták szűkre szabott válaszukban. A bulvárlap rákérdezett arra, tett-e beismerő vallomást, de erre sem kaptak választ. Igaz, S. Kálmánt már konkrétan súlyos testi sértéssel, s nem csak annak kísérletével gyanúsítják.
A raj ugyan nem ússza meg a bíróság elé állítását, de nagyon rossz üzenet, hogy egy ilyen barbár megnyilvánulás után csak úgy kiengedik az ösztönlényt. A fajtája nem arról híres, hogy ne fenyegetné meg tanúkat és az áldozatokat, vagy idegen lenne számára a bűnismétlés. Most itt az újabb bátorítás a rajok számára a hivatalos szervektől, és most már mindenki számára világos lehet, hogy a pintéri rend nem áll az idős nénik mellé a cigányállatokkal szemben.
(Bors nyomán)