2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Zombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:49 Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában22:32 Ledózerolták egy vendégeire támadó albán éttermét22:10 Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók22:04 Boris Johnson Berlinben: vannak alternatív lehetőségek a tartalékmegoldás helyett21:45 Az Északi Áramlat 2-ről tárgyalt Maas és Lavrov Moszkvában21:08 Putyin megerősítette: fegyverkísérlet során történt a halálos baleset20:48 Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja a migráns gyerekek korlátlan ideig történő fogva tartását20:01 A hivatalos adat szerint meghaladta a 25%-ot a migrációs hátterű lakosság aránya a németeknél - de a valóság rosszabb19:43 A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette a belterjes játszadozásukat, és egyúttal jelezték: most már a zsidó sportközpont következik19:28 A jemeni húszik megint lelőttek egy amerikai kémrepülőt 18:52 Vádat emeltek a 45%-os Simonka ellen - pedig szegény fideszes csak elszenvedője az egésznek18:15 Így ünnepelt a Mi Hazánk augusztus 20-án18:14 Egyeztetést kezd a kormányalakításról a baloldali Demokrata Párt az Öt Csillag Mozgalommal17:49 Mexikóban egy bíró engedélyezte kokain "rekreációs célú" fogyasztását17:21 Trump: valakinek szembe kellett szállnia Kínával
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés, Videók :: :: Hozzászólások

"Itt nincs igazság!"- Felháborodtak az időseket terrorizáló cigánybűnözők az ítéleten

Reklám

Ítélethirdetés közben ment ki a tárgyalóteremből az az időseket rettegésben tartó két debreceni bűnöző, akik összesen 26 év fegyházat kaptak rablás és más bűncselekmények miatt. Nincs igazság – hajtogatták, majd kisétáltak a tárgyalóteremből.
Zoom
Az elsőfokon eljáró Debreceni Járásbíróság tavaly szeptemberben kihirdetett ítéletében B.L. elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett rablás, valamint lopás, míg R. J. másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett rablásban mondta ki bűnösnek. Ezért az elsőrendű vádlott 16 év fegyházat, míg társa 13 év fegyházat kapott. A vádlottak feltételes szabadságra nem bocsáthatók.
A bíróság által megállapított tényállás szerint B. L. tavaly április 15-én, valamivel éjfél után jelent meg a Thomas Mann utcai Nyugdíjasok házánál, Debrecenben. Átmászott a kerítésen, majd a nyitva hagyott bejárati ajtón át bement az épületbe. Az egyik emeleti garzon rácsos biztonsági ajtajában benne volt belülről a kulcs, a bejárati ajtó pedig be sem volt zárva, az elsőrendű vádlott így simán bement a lakásba. A konyhában magához vette az ott lakó néni mobiltelefonját, majd a nappaliba ment át. Az asszony az üvegajtón keresztül észlelte a betolakodót, felkiáltott, így B. L. elmenekült.
Három héttel később az egyik éjszaka az elsőrendű vádlott visszatért az otthonba. Az egyik földszinti garzon nem volt kulcsra zárva. Kiakasztotta a biztonsági láncot és besurrant egy 95 éves nénihez, aki aludt. Az idős asszony felébredt a zajra és számonkérte a vádlottat. B. L. attól félt, hogy az asszony segítséget hív, ezért párnát nyomott az arcába. Az asszony kérte, hogy ne bántsa, inkább hajlandó átadni mindent. A rabló magához vette az ágyon talált pénztárcák tartalmát, az idős néni lehúzta 4 gyűrűjét is, melyeket odaadott a férfinak, aki 112 ezer forinttal és 88 ezer forint értékű ékszerrel távozott.
Pár héttel később R. J.-vel együtt jelentek meg újra az otthonnál. Az udvarról kilesték, hogy a 84 éves férj és felesége lepihentek. Felfeszítették a lépcsőház bejáratát, felvették a magukkal hozott kesztyűt és a sapkát, majd benyomták a lakás bejárati ajtaját. A garzonba lépve B. L. azonnal értékei átadását követelte az asszonytól, és hogy ennek nyomatékot adjon, kezeit a sértett nyakára, arcára nyomta és megütötte az idős nőt.
Az asszony felült az ágyban, B. L. erre felállította, és a földre lökte. Eközben R. J. kutakodott a garzonban, majd a férjet akarta rábírni, hogy adja át értékeiket. Többször megütötte, s az ágyra nyomta. Felesége közölte velük, hogy férje nem tud beszélni, erre B. L. felemelte a földről, majd férje mellé lökte az asszonyt. Mindkét vádlott kutatni kezdett, végül magukhoz vették a házaspár laptopját, egy hangszórószettet és 20 ezer forint készpénzt. Elvittek egy halláskárosultak részére kifejlesztett telefont is, és 8 tábla csokoládét. Az értékeken a két vádlott egyenlő arányban osztozott.
A 2017. április 8-ai Libakert utcai rablással kapcsolatban a bíróság a lefolytatott bizonyítási eljárást követően nem látta bizonyítottnak, hogy a bűncselekményt az elsőrendű vádlott követte el. A vádirat szerint a férfi 74 éves nyugdíjast támadott meg. Megütötte, majd elvette a válltáskát. Az esettel kapcsolatban B. L. többször módosította a vallomásait. Mivel más bizonyíték nem állt rendelkezésre, ezért ebben az ügyben felmentő ítélet született.
A másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék ma változatlanul hagyta a büntetésüket. Az elsőrendű vádlott esetében a minősítést kiegészítette magánlaksértéssel, a másodrendű vádlott esetében pedig társtettesként elkövetett magánlaksértéssel. A dehir.hu helyszíni tudósítása szerint kisebb közjáték zavarta meg az ítélethirdetést: a letartóztatásban lévő két férfi ugyanis annyira felhúzta magát az ítéleten, hogy meg sem várta a bíró indoklását. Jelezték az őröknek, hogy azonnal ki akarnak menni a tárgyalóteremből. Azt hajtogatták, nem hallgatták meg az érveiket, és hogy itt nincs igazság. Az ítéletet már a távollétükben indokolta a bíró.
Kovácsné Kereszti Réka, a büntető tanács elnöke az ítélet szóbeli indokolásakor kiemelte: az ügyben bizonyítás felvételére azért volt szükség, mert a vádirat tartalmazta a magánlaksértés törvényi tényállási elemeit, azonban azt az ügyészség nem minősítette és ennek kapcsán a vádlottak bűnösségét az elsőfokú bíróság sem állapította meg.
A törvényszék a főügyészség indítványának helyt adva kiküszöbölte az eljárásjogi hibát, és a két sértett vonatkozásában beszerezte a magánindítványukat. Hangsúlyozta, hogy súlyosító körülményként értékelte a sorozatjellegű elkövetési módot, valamint azt, hogy az elkövetők büntetőeljárás hatálya alatt álltak, amikor a terhükre rótt bűncselekményeket elkövették.
Fontos megjegyezni, hogy az ügyben hatalmas nyomozati munkát végzett a rendőrség. Feltérképezték, hogy korábban büntetett előéletű személyek abban a városrészben követtek el bűncselekményeket, majd a kört egészen az elsőrendű vádlottig szűkítették, aki azon a környéken kerékpárokat lopott.
Az ő tényfeltáró vallomása vezetett el végül a cinkostársához. Ezt a beismerő vallomást súlyozottan vette figyelembe a bíróság a büntetés kiszabása során. A felmentő rendelkezés kapcsán a tanács elnöke elmondta: a bíróságnak mérlegelnie kellett, mivel B. L. az első vallomását megváltoztatta, és a későbbi beismerése nem volt elegendő a bűnössége megállapításához, kétséget kizáró bizonyíték pedig nem volt az ügyben.
Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlottak enyhítésért, védőik pedig a magánlaksértés bűntett ügyében bűnösség megállapítása miatt fellebbeztek. Az ügy harmadfokon a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
(Dehir - 24.hu)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready