Megint egy sor cigányhír. Tudom, hogy hosszú, de mit tegyünk, ha orkjaink ezerrel bűnöznek. Tessenek náluk reklamálni.

"Életfogytot kapott a feleségét halálra szurkáló félcigány

Jarmo Björkqvist, apai ágon félcigány származású, cigány “kultúrában” szocializálódott ember(?) a feleségét halálra szurkálta 2006. nyarán. A finn feljebbviteli bíróság legújabb határozatával megerősítette a félcigányra kirótt életfogytot.

Kuruc.info: a cigány férfiak számára a nők csupán tárgyak, akikkel szemben bármi megengedett. Ha még nem tettük volna, feltétlen olvassuk el kapcsolódó cikkünket: Cigányok: csak a vert / megölt feleség a jó feleség - hihetetlen, de sajnos IGAZ történetek!

***

Nézzük a bánszállási helyzetet. Idézzük a biztosan szélsőjobboldali (zsIndex-lap) Velvetet:

“"Mit szól ahhoz, hogy egy helyi lakos szerint a felvonulást egy lopási ügy előzte meg: állítólag az egyik gárdista disznaját lopták el és sütötték meg. A gárdisták ezek után a „cigány bűnözés” ellen tiltakoztak.

Hát nézze, ez nagyon, de nagyon kényes téma. Valamikor a hetvenes évek legelején jártam először Ózd mellett, egy kis bányásztelepülésen, Bánszálláson. Tipikus kis bányászkolónia volt, takaros házak, gondozott kertek, vasárnap kopott, de tiszta öltönyben, fehér ingben söröző nyugdíjasok, a vasárnap délutáni sziesztához fúvószenekar csinált hangulatot.

Aztán a bányák bezártak, már nem kellett buszozni mondjuk Putnokra, és sorra haltak meg az öregek. Leállt a kohó is, a fiatalok, ha tehették elmenekültek. Az elhagyott házakba cigányok költöztek és máig emlékszem arra, hogy valamikor a kilencvenes évek elején, amikor egykori katonatársamat meglátogattam, hogyan zokogott az édesanyja. A cigányok már azt sem várták meg, hogy a termés a kertben beérjen, éjszaka már a vetőkrumplit is kilopták a földből. Ismerősöm aztán azt telefonálta meg, hogy egy éjszaka elvitték a vaskerítést is, a mamának már tyúkjai sincsenek. Azok, akik még maradtak, rettegésben élnek, de kilátástalan minden, mert a házak eladhatatlanok.

Katonatársamat idén áprilisban temettük, de nem Bánszálláson, a szülei mellé, mert már a sírkövek sincsenek meg, a cigánygyerekek szétverték őket. Még egyszer, utoljára elautóztam Bánszállásra, ez az áprilisi élmény azóta kísért. Roskadozó házak, kivert ablakok, az üveg helyett leginkább furnérlemez, mindenütt szemét, kóbor kutya, és ami a legszörnyűbb, tétlenül lődörgő felnőttek, rosszul táplált csellengő gyerekek. Bánszállás 2007. április, Borsod Megye, Magyarország, Közép-Európa."”

Kuruc.info: a témával kapcsolatban a különben a Kuruc.info-val semmi közösséget nem vállaló, sok megszólalásában szélsőbaloldali, ugyanakkor, cigányügyben, hallatlanul értelmes hozzászólásokat (lásd pl. EZT) írkáló advocatusdiaboli két hozzászólását idézzük:

“Én jópár nyarat töltöttem Bánszálláson. És látogatgattam a rokonaimat még utána is. Egy ideig. Most már nincs mit és kit meglátogatni, a településnek vége van. Akár a térképről is törölhető. Már a sírok sincsenek meg. Még azokat is lerombolta földig a magas színvonalú európai cigány kultúra. Meg a rokonok házait is. De szó szerint, amikor eltüzelték a tetőt a saját fejük felett a prof.dr.phd rocket scientist jogcím nélküli lakók, akkor rájuk dőlt.

De persze szerinted ez nincs is. Nem létezik. Csak a szemem káprázott. Kiraknálak nagyon szívesen egyszer teli bukszával éjnek évadján a falu közepén. Mire kivergődnél onnan (csupaszon és öt foggal, fél szemmel), igen drasztikusan megváltozna a kérdésről az álláspontod (Kuruc.info: mindezt egy cigányfajvédőnek címezte). Ebben biztos vagyok.

Az az igazság, hogy fingod sincs arról, amiről beszélsz barátom. Nem élsz testközelben ezekkel az "emberekkel", ezzel a "kultúrával", és úgy követelsz az ezen szerencsében nem részeltetettektől toleranciát, hogy valójában fogalmad sincs arról, hogy amit kérsz, az egyszerűen abszurdum. Az elviselhetetlent nem lehet elviselni, és nincs aljasabb dolog annál, mint amikor máséval verik a csalánt, és rossz, hibás és működésképtelen társadalmi integrációs rögeszmék oltárán szó szerint fel akarják egy csomó ember normális életét, iskolában tanuló gyerekek jövőjét áldozni. Ők viseljék csak el, hogy mindenüket ellopják, viseljék el, hogy a kertjükbe tojnak, hogy minden áldott nap attrocitások érik őket, hogy nem lehet az osztályban tanulni, mert a kis Orsós nem hagyja, és ő megütheti a tanárt, de az őt nem, viseljék csak el, mert Te így akarod, ultraliberális elveid ezt diktálják.”

A második:

“Én évekkel ezelőtt láttam utoljára (2-3?). Már akkor ez volt, kész, vége. Elmenekült minden "fehér ember", még az öregek is. Szeretetotthonba, ha nem volt más, de ott már nem lehetett megmaradni.

Fekete-Afrika ehhez képest XIV.Lajos udvara.

Erről ennyit. És mindenhol ez van, ahol ők lesznek a meghatározók. Mindenhol!

De legyünk toleránsak, és tömjünk beléjük még több pénzt és türelmet. Hogyne, persze. Mert így még többen lesznek, és még rosszabb lesz a helyzet.

Lehet, egyesek erre játszanak.”

Kuruc.info: Igen, egyesek erre játszanak. Nem nehéz kitalálni, kinek az érdeke az, hogy a magyar és a cigány egymást kiirtsa a könyörtelenül bekövetkező polgárháborúban, és aztán, nevető harmadikként, belakja az országot. Vajon melyik közel-keleti országról lehet szó? Szíriáról biztosan, vagy Iránról. Hiszen az ő Herzl Tivadaruk vázolta fel programként Magyarország teljes elfoglalását.

***

"Elcsípték a szilveszteri vonatfosztogatókat: tizenévesek voltak a támadók

Egyikük jellegzetes sapkáján bukott meg az a háromtagú banda, akik vonaton támadtak meg utazókat szilveszterkor.

A kisvárdai vonatrablók először szilveszter este kötöttek bele egy hattagú társaságba, akkor nem sikerült semmit elrabolni, de késsel megvágták az egyik fiatal ruháját. Ugyanazon a vasútvonalon másnap hajnalban egy másik fiatalnak már elvették a mobiltelefonját, a gyűrűjét és a karkötőjét, a segítségére siető nyíregyházi fiatalembernek pedig betörték az orrát és elmenekültek. Néhány órával később újra vonatra szálltak és újabb két fiatalt raboltak ki.

A jó személyleírásnak köszönhetően a rendőrök az utolsó támadás után fél órával elfogták a három 15-17 éves rablót - tájékoztatott Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtóreferense. Módszerük hasonlósága miatt korábbi bűncselekményekkel is meggyanúsították a három fiatalt, akik ellen így már hatrendbeli, csoportosan elkövetett rablás kísérlete, háromrendbeli, csoportosan elkövetett rablás és egyrendbeli súlyos testi sértés miatt indult eljárás. Mindannyian őrizetben vannak, előzetes letartóztatásukról a bíróság később dönt."

***

"„Szilveszterkor "dolgoztak" - Elfogták a rudabányai rablókat

Elfogta a rendőrség azt a három fiatalembert, akik az elsődleges adatok szerint bántalmaztak és kiraboltak egy férfit szilveszter este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rudabányán - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa szerdán az MTI-t.

Dobi Tamás közölte: a három fiatal rudabányai otthonában bántalmazta az 57 éves tulajdonost. Az elkövetők megkötözték a férfit, elvitték több liter pálinkáját, cipőjét, karóráját és dzsekijét. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

Hozzátette: a bűncselekmény elkövetésével három helyi lakos gyanúsítható, akik 24, 18, illetve 15 évesek. Őket a rendőrök alig egy óra alatt fogták el a forró nyomos intézkedés során beszerzett adatok alapján.

Az elsődleges információk szerint a három gyanúsított azzal állított be a sértetthez, hogy pálinkát szeretnének vásárolni tőle, majd miután beengedte őket, szinte azonnal meg is kötözték. A férfinek később sikerült kiszabadulnia fogságából, s értesítenie a rendőrséget. A kazincbarcikai rendőrkapitányság csoportos rablás miatt indított eljárást.“

Kuruc.info: megkötözték az áldozatot... aztán ha valaki nem talál rá, ott hal meg szomjan. Erre mi szükség volt, cigányok? Mi szükség volt arra, hogy bevágjátok a szerencsétlen, összekötözött tolcsvai nénit az ágyneműtartóba, aki az életét aztán annak köszönhette, hogy rátaláltak? Ennyire nem jelent nektek semmit a gádzsók élete? Csak aztán ne csodálkozzatok, hogy fordítva is ugyanez lesz a helyzet. Amikor visszalendül az inga. Tudjátok, a Tanácsköztársaság, a jakobinus diktatúra és a Weimari Köztásaság sem állt fent sokáig...

***

Idézzük az Indexet:

“két egyforma lakás között olyan tényezők dönthetnek, mint például a lakás "zöldkártyája", a "bűntérképen" való elhelyezkedése.”

Kuruc.info: Miért talán a legelső kérdés, amit egy lakást vásárolni szándékozó ember feltesz, hogy cigánymentes övezteben van-e az? Megmagyarázná vmelyik jogvédő?

***

Táskát húztak a 92 éves néni fejére

Brutálisan bántalmaztak és kiraboltak egy idős asszonyt a Somogy megyei Tótújfalun. 92 éves asszonyt két fiatal nő a saját lakásában támadta meg; kezét-lábát összekötözték, fejére táskát húzták, fojtogatták, majd elvették háromszázezer forintját, valamint egymillió forint értékű takarékbetétkönyvét. Az idős asszony a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elkövetőket a rendőrök még az éjszaka folyamán elfogták és őrizetbe vették.”

Kuruc.info: Tessék mondani, ugye ezek is svéd cserediákok voltak?

***

Verekedéshez, késeléshez és tűzijáték balesetekhez hívták őket legtöbbször

***

Idézzük Carsten_84 zsIndex cigánytopicos hozzászólását:

Tegnapi C típusú találkozásom:

Kb. 21 óra, Deák tér, útban a metrómegálló felé. 3 cigány rohant oda 3 magyar fiatalhoz, majd az egyiket lökdösni kezdték, majd a lábait kirúgva néhányszor a földre küldték. Először azt hittem, hogy ismerik egymást és csak részegen a szórakozásnak ezt a módját választották, de amikor a gyerekről lerepült a szemüveg egy jobbcsapottól, rájöttem hogy komoly. A cigók közül a legnagyobb darab ütött, a másik felsegítette a gyereket, majd ő is rugdosta, a harmadik nyugtatni próbálta a másik kettőt. A magyar srác 2 "barátja" tisztes távolba húzódott, ő meg védekezés helyett csak könyörgött. Odasétáltam és a földön fekvő gyerek mellé álltam, ekkor vettem észre, hogy a vezércigó kezében egy pengével lefelé tartott kb. 8 cm pengehosszú zsebkés van. A vezércigó egy "Takarodj innen a ....!" kiáltással elzavarta a földön fekvőt, aki elfutott. Ekkor szólt nekem, hogy "Mi a faszt keresel itt? Mit nézel? Balhét akarsz ....? Te is kaphatsz, leszúrlak!" Én annyit mondtam neki magamra látszólagos nyugalmat erőltetve, hogy "Békíteni jöttem.". Eközben a felsegítős cigó a kezében lévő pezsgősüvegből pezsgővel akart kínálgatni, és már mindketten nyugtatták a főcigót. Erre ő a "Na takarodj innen a ....ba!" szavakat intézte hozzám. Én még kb. 2 másodpercig néztem őt, majd nyugodtnak mutatkozva normál sebességgel elindultam mellette. Számítottam rá, hogy hátulról rámtámad, de nem történt semmi.

A legszomorúbb az egészben az, hogy a jelenetet kb. 40-en nézték végig tisztes távolból, vagy úgy téve, mintha nem látnának semmit, köztük az áldozat két "barátja". A gyerek meg úgy eltűnt a helyszínről mint a kámfor, még annyit sem mondott, hogy kösz. Birka nép.”

***

Nézzük a Hírszerző ITT taláható cikkét.

Középkor Magyarországon - riport a szolnoki Motor úti romatelepről galériával és videóval

Víz, wc, ajtó, ablak nincs, csak fertőzések meg egymásra mutogatás

Szolnokon a Motor úti romatelepen reménytelen az élet. A lakhatási viszonyok középkoriak. Nincs wc, ajtó, ablak, rengeteg a betegségeket is terjesztő rágcsáló. (Kuruc.info: értsd: pl. patkány.) Mindenki felelős. A lakók eltüzelték a faberendezéseket, az önkormányzat évek óta ígérget felújításokat (Kuruc.info: ezeknek? Minek? Úgyis lelakják. A fehérek házait, lakásait se újítja fel ingyér az önkori, akkor az ezekét miért kéne? Arról nem is beszélve, hogy a cigányok úgyis úgymond munkanélküliek, ergó időmilliomosok, felújíthatnák ők is a kérójukat – ahogy a fehérek is általában saját kezűleg újítják fel a lakásukat, vagy legalábbis segítenek be segédmunkásként a “szakik” alá, hogy csökkentsék a kiadásaikat. Ja, hogy ahhoz nincs kedvük, és mindent mástól várnak?) és a cigányok közti ellentétek is nehezítik a nyomorból való kilábalást. Akad azért példa ennek az ellenkezőjére is. A Hírszerző ezzel a riporttal indítja útjára új videórovatát.

A telepre csak kalauzzal lehet bejutni, a helyiek nem szívesen látnak itt mást. Rólunk azonban tudták, hogy jövünk, méghozzá egy helyi vállalkozó kíséretével, aki ismerős a telepen, és többször segített már az itt élőknek. A telep lakói azonnal és készségesen elöntöttek minket a panaszaikkal, bár volt, aki nem szívesen vette a kamerázást, és a házában lévő szamurájkard emlegetésével akart ennek megértésére bírni minket. (Kuruc.info: szamurájkard, mint a cigány folklór része.)

A mára teljesen lepusztult telep a nyolcvanas évek végén nyílt meg (Kuruc.info: gyors fejszámolás: hány év kellett ahhoz, hogy az adófizetői pénzből épült, vadonatúj lakásokat lelakják cigóék? A fehérek miért képesek akár 100-130 éves házakban lakni? Miért nem lakják, rombolják le őket?). Az önkormányzat akkor egy másik telepet számolt fel, és helyette építette fel az apró lakásokból álló sorházakat. A salakbetonból épített házak csatornázás nélkül épültek, de tartozott hozzájuk kis kert, kerítéssel. A telepen közös vécék létesültek, vizet két közkútból lehetett nyerni, az út szilárd burkolása viszont csak ígéret maradt.

Az út azóta sincs kész. Érkezésünk kiadós eső utáni napra esett, így aztán egyes részeken bokáig ért a sár. Az utat itt-ott építkezési hulladékkal töltötték fel, de a lakók azt mondták, hogy nem tudnak bemenni a városba úgy, hogy ne legyenek folyton sárosak. Az aszfaltozást állítólag a nyolcvanas évek vége óta ígérik. 
Vissza a középkorba

Időközben a házak is tönkrementek. Karbantartás nem volt, de az ajtók, az ablakok és a kerítés is áldozatul estek a tűzifa-hiánynak. A lakók saját bevallásuk szerint telente lopnak fát, vagy a szemetet égetik el a kályhában. A szeméttel mást amúgy sem lehet kezdeni. A telepen csak két konténer van, de mivel azok bérlését nem tudják fizetni a cigányok, ezért nem is viszik el őket. A szemét így elönt mindent . Leginkább a kiürített lakásokba hordják be, aztán ha már annyi van, elégetik.

A szemét vonzza a patkányokat és a rovarokat. Az állatok éjszaka bemászkálnak a házakba, az általuk terjesztett agyhártyagyulladás miatt egy három éves gyerek meghalt már (Kuruc.info: no comment), de mások is kórházba kerültek. Az infernális viszonyok következtében viszont a szülőktől elvehetik a gyerekeket a hatóságok, és állami gondozásba vihetik. (Kuruc.info: úgy sem merik megtenni – nem véletlen a feltételes mód. Ahogy Piricsén sem. Egy fehértől már rég elvették volna. A cigányok természetesen törvények felettiek, velük nem mer kikezdeni a gyámhatóság. Azért még egyszer azt is megkérdeznénk, ha a szemét ennyire felduzzasztja a patkányállományt és ilyen szinten fertőz, akkor miért nem szedik össze magukat cigókáink, és miért nem viszik odébb a szemetet saját kezűleg?)
  
Az itt élők szinte mind munkanélküliek, egyetlen bevételük a segély. Sokan vannak leszázalékolva, sok a testi fogyatékos (Kuruc.info: tessék már megmondani, ezek szerint Bíbernek, ill. az orvostársadalomnak van igaza, amikor genetikai alapú degenerációról beszél? Esetleg ez a fogyatékosság látszatfogyatékosság, ahogy az Nyírmihálydiban megy? Emlékezet-frissítésként: Nyírmihálydiban a cigány csecsemőket egyhetes korukban kivétel nélkül degeneráltnak nyilvánítják. Lehet, hogy előre tudják, hogy tényleg azok lesznek, mert, jó cigány szokás szerint, a várandós kismamák húsklopfolóval verik a purdét a méhükben, hogy az degenerált legyen?). Néhányan a férfiak közül alkalmi munkákat vállalnak, és élnek a telepen olyanok is, akik prostituáltak (Kuruc.info: még egyszer utalnánk a hivatalos szlovák adatokra: ott a prostik 90%-a cigány). Ottjártunkkor néhány jól öltözött, drágább autóval járó, köteg pénzt markolászó fiatalt is láttunk, a helyiek szerint azonban ők a kisebbségi önkormányzat megfigyelői. A panaszkodók szerint ugyanis a kisebbségi önkormányzat nem segíti őket, viszont figyeli, hogy kik panaszkodnak.

Laknak módosabbak is a Motor úton, akik rendezettebb lakásban élnek, és állatokat is tartanak, melyek az állatvásárokon értékesítenek. Közülük azonban van, aki a vagyonának gyarapodását az amúgy lenézett többiek uzsorálásának is köszönheti. (Kuruc.info: uzsorázás – a cigány nemzeti sport. Ahogy az előző bekezdés jómódú cigányai sem adózhattak a bevételeik után. Törvények felettiek, na. Hozzájuk az APEH nem mer kimenni vizsgálódni.)

Bevándorlók

Szolnok másik két cigánytelepétől eltérően az itteniek nem szolnoki származásúak, hanem a környező falvakból vándoroltak be a városba. Közülük indult el pályáján Farkas Flórián is. A Lungo Drom elnöke szintén a nyolcvanas évek végén költözött Tiszaroffról a telep egyik házába, melyet a helyiek meg is mutattak nekünk.

A telep egykori lakójának magasra feljutásától nem nagyon lett jobb az ottaniaknak, de a probléma máig megoldandó feladat az önkormányzat számára is. A városvezetés részéről Pókász Endre, a szolnoki önkormányzat sajtóreferense nyilatkozott lapunknak.

A referens elmondta, hogy a híresztelésekkel és korábbi ötletekkel ellentétben nem tervezik a telep felszámolását. Legfőképpen azért nem, mert nem tudnák hova elhelyezni az ott lakókat. Az önkormányzat célja ezért az, hogy a jelenlegi helyzeten próbáljon meg javítani. Pókász Endre szerint a telepet alapvetően maguk a lakók pusztították le, ezért az önkormányzat csak akkor tud és akar segíteni, ha az ott élők partnerek ebben.

Lehet együttműködni

Erre már akadt pozitív példa. Az önkormányzat egészségügyi és szociális bizottsága a kisebbségi önkormányzattal és a helyeikkel közösen szervezett szemétgyűjtést, és nemrég rágcsálóirtás is volt a telepen. Ezekkel alapvetően a járványveszély kialakulását akarták megakadályozni.

A tervek között szerepel, hogy nyílászárókat szereljenek azokra a lakásokra, ahonnan az évek során kiszedték azokat, s most télen a hiányuk veszélyezteti a benne lakók életét. A városnak nincs saját forrása nagyobb építkezéshez, például a házak felújítására. Az ilyen beruházásokat uniós pénzből szeretnék megoldani. Önkormányzati forrásból úgy tudjuk, hogy az utca leaszfaltozása valóban létező probléma. Pókász Endre szerint jelenleg az önkormányzat egy egész várost lefogó útfelújítási ütemterv szerint javíttatja, építi az utakat, ebben helye van a Motor út burkolásának is.

A sajtóreferens szerint igyekeznek segíteni a telepen lakókat, de mindent sajnos nem tudnak ingyen adni. Így, ha nem fizetik, a szemetes cég sem fogja rendszeresen üríteni a rendszeresen felgyújtott konténereket (Kuruc.info: megkérdeznénk halkan, hogy mi szükség van a konténerek felgyújtására? Szegíny iskola- és munkakerülő cigányainknak nincs jobb dolga?). A referens ugyanakkor azt is elmondta, hogy néhány hangosabb családon kívül az ottaniak együttműködők, és belátják, muszáj nekik is dolgozni ahhoz, hogy a telep élhetőbb hely legyen. “

***

Nincs karácsony családi viszály nélkül:

"Két család régi viszálya miatt rontottak a ház lakóira

Veszélyes helyzet alakult ki december 25-én a kora esti órákban az egyik tarnaleleszi ház előtt. Mint a segítséget kérő tulajdonos jelezte a rendőrségnek, lakása előtt feldühödött emberek gyűltek össze, majd betörték az épület ablakát.

Az eset később odáig fajult, hogy az egyik hozzátartozóját bántalmazták, aminek következtében az illetőnek eltört az alkarcsontja. A bántalmazást követően a két család tagjai - akik között hosszabb ideje haragos viszony van - az utcán csoportosultak, s fenyegetően néztek farkasszemet egymással. Mint Soltész Bálint r. főhadnagy, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtóreferense tájékoztatott, a bejelentést követően helyszínre érkező rendőrök rövidesen helyreállították a rendet. Intézkedésük során három személyt állítottak elő az Egri Rendőrkapitányságra. Ellenük önbíráskodás, kényszerítés és súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az Egri Városi Bíróság tegnap elrendelte az őrizetbe vett 55, 36 és 21 éves férfiak előzetes letartóztatását."

Annak bizonyítására, hogy Tarnalelesz szintén nagymértékben cigányfertőzött, nézzünk egy korábbi, kapcsolódó hírt:

"Tarnalelesz központjában szerdán este szerencsétlen kimenetelű közlekedési baleset történt. A Zámbó család legkisebb tagja, Gyurika egy óvatlan pillanatban az úttestre lépett. Az előtte haladó kamiont még megvárta, azonban az utána érkező személyautót már nem vette észre, s pillanatok alatt megtörtént a baj. Az autó elütötte a kisfiút, akinek több helyen is súlyosan megsérült a lába. Akik a kórházban tegnap már meglátogatták, elmondták, hogy négy helyen tört el a végtagja. A balesetet követően az autó vezetője azonnal megállt, s mobiltelefonján hívta a rendőrséget és a mentőket. Ekkor már kisebb tömeg verődött össze a helyszínen. Az asszonyok magukból kikelve szidták a sofőrt, s a férfiak is feldühödve szemlélték az eseményeket. Szerencsére szinte azonnal megjelent a helyszínen a község cigány kisebbségi önkormányzatának korábbi vezetője, Pusomi József, aki igyekezett lecsillapítani a kedélyeket. Mellé állt id. Harkály József is, aki ugyancsak türelemre intette az embereket. 

- Már elfelejtettétek, hogy mi történt Olaszliszkán? Ti is azt akarjátok, hogy még nagyobb tragédia legyen? - kiáltották az ekkorra már közel negyven fősre szaporodott, felbőszült tömegnek, s a józan szavak megtették hatásukat. Az emberek feszülten ugyan, de megvárták a hamarosan helyszínre érkező rendőröket és a mentőket. Tegnap délelőtt először a polgármesteri hivatalban érdeklődtünk a Zámbó család lakhelyéről. Palkovics Ákos, a község polgármestere az esetről reggel értesült: - Az a helyzet, hogy a falu egyik legforgalmasabb részén, a központban történt a baleset. Mivel itt található egy műszaki üzlet, a buszmegálló, a bolt, s néhány vendéglátóhely is, itt mindig több ember verődik össze. Nem is olyan régen szóltam a rendőröknek, hogy az esti órákban gyakrabban is megfordulhatnának ezen a részen, hiszen meglehetősen balesetveszélyes ez a szakasz. Sajnos, nem történt semmi. Többen mondták, hogy egy gyerekcsapat is a környéken focizott, ami - mondanom sem kell - szintén nem veszélytelen. A Zámbó család otthonát a Dankó-telepen kerestük fel, ahol jöttünkre az utcában lakók körbevettek bennünket. - A két szülő Gyurikánál van a kórházban, csak néhány testvérük van itthon - mutatják az utat a szegényes házikóhoz. Előkerül Gyurika testvére, Ottó is, aki maga is szemtanúja volt a tegnapi balesetnek: - Úgy volt, hogy mi egy páran fociztunk, amikor a testvérem át akart menni az úttest másik oldalára. A Pétervására felől érkező nagy kamiont megvárta, de utána rögtön lelépett az útra, s már csak azt láttuk, hogy a következő pillanatban elütötte az autó. A sofőr megállt, és meg volt ijedve. Rögtön telefonált is. Szomora Eszter a baleset helyszínének közelében lakik, így a hangos kiáltozásra ő maga is kiment az utcára: - Nem tagadom, elragadtak az indulatok. Én magam is vezetek autót, így az a véleményem, hogy a sofőr óvatosabb is lehetett volna. Egy nagyon beteges kisfiúról van szó, akit már többször megműtöttek, s kicsi kora ellenére sokat szenvedett már. Kiabáltam, kétségbe voltam esve a többiekkel együtt. Szerencsére a férjem (Pusomi József) is ott volt, és főként ő állította meg az embereket. - Nem ez az első eset a faluban. Tizenöt évvel ezelőtt az én gyerekemet is elütötte egy autó, és akkor sem történt semmi. Elkenték az egész ügyet. Ami történt, megtörtént. Most már abban bízunk, hogy a rendőrség alaposan kivizsgálja az esetet, és végére jár az igazságnak. A sofőr nagyon meg volt ijedve, és csak azt hajtogatta, hogy nagyon sajnálja, ami történt, de nem látott semmit. Azt ígérte, hogy Gyurikát meglátogatja majd a kórházban. kc: A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit Tarnaleleszen a Szabadság úton egy 10 éves fiú egy kamion takarásából kilépve gyalogosan elészaladt egy Szentdomonkos felől Pétervására irányába haladó tehergépkocsinak. A jármű vezetője vészfékezéssel és jobbra kormányzással próbálta meg az ütközést elkerülni, de a gyermeket fellökte. A fiú a jármű alá esett, és a tehergépkocsi áthaladt a lábán, ennek következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A rendelkezésre álló adatok szerint a baleset okozója a 10 éves fiú volt, aki megszegte a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályokat. A baleset körülményeit az Egri Rendőrkapitányság vizsgálja. "Én magam is vezetek autót, így az a véleményem, hogy a sofőr óvatosabb is lehetett volna..." 

Súlyosak a gyermek sérülései

 A Markhot Ferenc Kórház és Rendelőintézet Traumatológiai osztályának vezető főorvosa, dr. Turcsányi Béla érdeklődésünkre elmondta, hogy a kisfiú állapota kielégítő, sérülései súlyosak. Szerdán éjszaka megoperálták. Többszörös törést szenvedett, a lábszárban és a combcsontban vannak komolyabb sérülések. Mivel a fiatal szervezet csodákra képes, optimális esetben három hónapon belül felépülhet a kis beteg."

Kuruc.info: Ezek az emberek(?) nagyon ráérnek, kirohannak és levezetik a feszkót. Nem európai módon.  Itt születtek, ez a hazájuk (sajnos, nem lehet őket (még) kiebrudalni). Nem így kell rendezni a dolgot. Nem kéne hagyni nekik. Ne legyenek otthon és unatkozzanak, hanem menjenek közmunkázni a segélyért. Elemészti őket a semmittevés...

***

"Leszólították, kifosztották

Szolnok: Eljárás indult ismeretlen tettesek ellen, akik pénteken éjszaka kifosztottak egy fiatalembert a megyeszékhelyen.

Eljárás indult három ismeretlen ellen, akik pénteken éjszaka, Szolnokon a Széchenyi lakótelepen leszólítottak egy fiatalembert, hogy adja át nekik mobiltelefonját egy hívás erejéig. A mobilt a sértett ezt követően nem kapta vissza, sőt elkérték tőle a már elvett telefonért cserébe a nála lévő MP3-as lejátszóját is. A történteket követően a három fiatal eltávozott a helyszínről."

***

Kereket oldott a balesetet okozó Ladás - nem létező biciklistát kerestek a rendőrök!

Sokáig nem értették a helyszínelést végző rendőrök, hová tűnt az a biciklista, kinek kerékpárját két karambolozott autó mellett, összetörve találták meg Jakabszállás határában, de végül rájöttek, hogy biciklista nem is szerepel az egyébként is furcsa történetben.

A HavariaPress úgy tudja, hogy egy Lada az elsőbbségadást mellőzve kanyarodott egy Renault furgon elé Jakabszállás határában, az egyik kereszteződésben, szombaton délután. A két autó összeütközött, minek következtében a Lada sofőrje, egy középkorú cigány (Kuruc.info: ez így szerepelt az eredeti cikkben, a stop.hu javította romára, bár ez is valami) férfi, megsérült a fején.

A balesetet követő sajnálkozás közben, még azelőtt, hogy a helyszínelő rendőrök megérkeztek volna, a Ladás és mellette utazó felesége - aki sértetlenül úszta meg a karambolt - hogy az ijedtségben sürgőssé vált kisdolgukat elvégezzék, az út széli bozótosba mentek. Onnan azonban már nem kerültek elő, hanem csendben kereket oldottak.

A helyszínelést végző rendőröknek komoly fejtörést okozott egy, az összetört autók mellett talált bicikli: sokáig azt hitték, hogy egy kerékpáros az ütköző autók közé került, ám sehol sem találták, pedig több tízméteres körben mindet átvizsgáltak. Végül rájöttek, hogy a bicikli, melynek eredetét aztán vizsgálni is kezdték, a Lada csomagtartójából repült az úttestre az ütközés pillanatában. A baleset helyszínéről angolosan távozó párt még keresik."

Kuruc.info: Gondolom se műszaki, se jogsi, se biztosítás nem volt a Ladán. Sőt a rendszámot is átrakták. Jaj, szegény ork bukta a kocsi árát, cirka 30 ezret (ha nem volt lopott). A cserbenhagyás csúcsa az volt, amikor pár hónapja Miskolcon még a megsérült feleségét is hátrahagyta a zsigulátoros cigány.

***

A múltkor már foglalkoztunk a Nők Lapja fórumával, és az oda írogató cherry1 cigány kőkemény magyargyalázásával. Ismét egy ottani fórumidézet (34133):

“Nem nagyon hiányzik a politika, de nem tudom szó nélkül hagyni, hogy nálunk a határban a cigányok már lopják a fákat, egyelőre a sövényekből a dűlőutak mentén, de, ha elfogy, márpedig ilyen iram mellett el fog fogyni, akkor majd jönnek a gyümölcsösök. Elképzeltem milyen lesz tavasszal, az idősebbeknek ez nem csak munka, hanem öröm is, amkor majd elkopnak a fák.Egyszerűen hihetetlen az egész, senki nem szól semmit, csak nézzük mert nekik mindent szabad, ők a megélhetésiek, szegények fáznak, de nem dolgoznak. Amikor megnyílt a helyi teszkó 2 ófalusi kb egy hónapig bírta a takarítógépen, utána kirúgták őket mert loptak. Ófalu egy nagyon kellemes kis hely lenne, ha nem öntötték volna el a cigányok, az iskola már bezárt, mert elviselhetetlenek. A pincesort az elmúlt 60 évben teljesen lepusztították, beköltöztek az elhagyott pincékbe, mindenhol kosz és szeméthegyek voltak. Az önkormányzat 2 éve kipaterolta őket, most kezdik a régi gazdák, aki még nem adta el eddig, helyrehozni. Nagyon hangulatos kis hely lesz.

Most mindjárt jön néhány fajvédő, de akkor is kimondom, hogy kibírhatatlanok és elviselhetetlenek, 98%-uk ingyenélő tolvaj banda. természetesen tisztelet a kivételnek, sajnos még nem találkoztam velük.”

***

Kommentár nélkül:




***

"Hétvégi házfeltörések (Tiszavasvári, Tiszalök):

Tiszavasvári és Tiszalök területéről több hétvégi ház feltöréséről érkezett bejelentés. Az ismeretlen tettesek az ingatlanokból különböző műszaki cikkeket, lakásberendezési-felszerelési tárgyakat és szerszámokat tulajdonítottak el."

Kuruc.info: Tiszavasvári? Nem tán Chapo Csabi és rokonsága?

***

Ma ez nem volt a médiában

Amíg Athina a kórházban várakozott, a mentők hoztak egy húsz év körüli lányt, akit a cigányok a nyílt utcán hasba szúrtak. Igen rossz állapotban volt. Sajnos nem tudunk róla semmit.

Ma ezt felejtették el bemondani a tévében.“

(bombagyár)

***

Végül egy mulatságosabb hír. Többször foglalkoztunk a félcigány, félzsidó Tini Chris személyével (lásd pl. EZT és EZT). A luvnya a MÚOSZ, a balbiberális ujságírókat tömörítő szervezet titkára (!). Nézzük legújabb mesterművét. A Bombagyár szerkesztőit lepte meg vele:

"Tisztelt Szerkesztő!

Szeretném tájékoztatni, hogy egyáltalán nem érdekel a rólam alkotott véleménye. Sőt igazán megtisztelő, mert a negatív reklám is reklám. Köszönöm, hogy ismeretlenül is segítségemre van. Nevem népszerűsítéséhez, kívánok Önnek és csapatának sok sikert, erőt egészséget. BOLDOG KARÁCSONYT és ÚJ ÉVET !!! Tini Chris"

Valamilyen csoda folytán ebben a nyúlfarknyi idézetben helyesírási hiba nem található, szemben Tini Chris régebbi alkotásaival. Központozási ellenben igen. Nesze neked, MÚOSZ – az, hogy ez a luvnya nálatok titkár lehet, minősíti az egész, végletekig kontraszelektált, faji alapon szerveződő bagázst.

Kuruc.info - Arppi S.