A napokban a Mi Hazánk tagjai, köztük országgyűlési képviselőnk, Fülöp Erik segítségével sikerült visszaszerezni egy 15 éves lány ellopott telefonját.
Azonban a drogos cigánybűnözőnek sikerült megszöknie, így várunk minden információt, ami segíthet kézre kerítésében.
Zoom
Az eset Pestszentlőrinc központjában történt, így elsősorban az ottani lakosok segítségére számítunk.
Az esetről részletesen az elemi.hu írt:
Pestszentlőrinc központjában egy fiatal lánytól lopta el telefonját fényes nappal egy roma származású bűnöző – a Mi Hazánk tagjai visszaszerezték.
Mobiltelefont lopott a képen látható roma egy 15 éves lánytól pár nappal ezelőtt a főváros 18. kerületének központjában, a Kossuth Lajos téren. A lány, miután észrevette, hogy eltűnt a telefonja egy közelben beszélgető társaságtól kért segítséget, amelynek egyik tagja dr. Fülöp Erik, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője volt.
Az ötfős társaság kérdőre vonta a tolvajt, aki tagadta, hogy nála lenne az okostelefon.
„Ekkor tűnt fel a lánynak, aki segítséget kért tőlünk, hogy kilóg a férfi zsebéből egy készülék, de a tolvaj – akin látszott, hogy valamilyen kábítószer hatása alatt áll – azt állította, hogy az az övé.  Elvettük tőle a telefont, amelyről kiderült, hogy a kislányé, benne volt a bérlete és az ő arcképe volt a záróképernyőn. Közben már egyikünk hívta a rendőrséget, de ezt hallva a roma férfi hirtelen kitépte magát és menekülni kezdett” – idézte fel a történteket dr. Fülöp Erik.
A társaság tagjai több mint tíz percig kergették a tolvajt, a rendőröknek azonban ennyi idő nem volt elég, hogy a helyszínre érjenek és az üldözéshez csatlakozzanak az egy saroknyira lévő rendőrkapitányságról, így a képen látható bűnözőnek végül sikerült kereket oldania. Aki felismeri, írja meg nekünk!
Élj Tisztán Akciócsoport – Mi Hazánk Drogprevenciós Kabinet