A rendőrség három újabb cigányt azonosított és fogott el a 2020. július 30-án este történt "eldurvult vita" résztvevőjeként.
Mint ismeretes, 2020. július 30-án 20 óra körül az érdi Iparos úton két cigány társaság verekedett (a Police.hu szerint szólalkozott) össze. A verekedés során egy cigány meghalt, egyet a kórházban továbbra is válságos állapotban kezelnek.
A Pest megyei rendőrök az esetet követően az elkövetők egy részét azonosították, egyiküket emberölés bűntettével, a többi résztvevőt csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsították meg, azóta letartóztatásban vannak.
A rendőrök folytatták a nyomozást, kamerafelvételeket elemeztek, tanúkat hallgattak meg és további adatokat gyűjtöttek. Így azonosítottak és fogtak el 2020. augusztus 14-én hajnalban Enyingen és Siófokon a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködésével még két egyedet, akiket csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítanak.
"B." Krisztófer 21 éves enyingi és "R." István 35 éves siófoki lakosokat a rendőrök kihallgatták, majd őrizetbe vették. Velük szemben a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le, egyben kezdeményezik letartóztatásukat.
Pár órával később Székesfehérváron elfogták "F." András 28 éves enyingi lakost, akit szintén csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésével gyanúsítanak. A cigányok kihallgatása megkezdődött.
Korábban írtuk: