"Igazi, hibátlan tömegverekedés szemtanúi lehettek mindazok, akik a napokban a Londont kiszolgáló lutoni repülőtéren tartózkodtak: egy jókora román csoport tagjai estek egymásnak, és nem voltak kíméletesek" - írja a BBC, a The Independent és a Pro TV nyomán a Főtér.ro. Mondanunk sem kell, hogy a "román csoport" valójában romániai cigányokat jelent.
A péntek reggel történt incidensről szombaton számolt be többek között az Europol rendőrszakszervezet is, amely úgy kommentálta az esetet, hogy a "románok" hamarabb elkezdték a "lazítást", még mielőtt útnak indultak volna Romániába.
A repülőtér biztonsági szolgálatának tagjai nem siették el a beavatkozást, így négy cigány sérült meg, hárman közülük súlyos sérülésekkel kerültek kórházba, de persze túl fogják élni, a számlát pedig az angolok fizetik.
Emellett 17 "indiai harcost" őrizetbe vett a rendőrség, közülük 12-t óvadék ellenében szabadlábra helyeztek, ötöt pedig anélkül engedtek el, hogy bármivel is meggyanúsították volna őket - valószínűleg mert közölték velük, hogy ők ott se voltak...