A 112Press és az Origó számolt be arról, hogy augusztus 8-án, hétfőn este az egyik forgalmas szombathelyi kereszteződésben "dulakodás történt" egy gyalogátkelőhelynél, egy olvasó videóra is vette az esetet.
A Vörösmarty Mihály utcában az 56-osok terénél négy gyerek és két felnőtt nő kelt át zöld jelzésnél a zebrán, amikor egy szintén zöld jelzésnél induló Renault Clio érkezett a Széll Kálmán utcából. A piros autó vezetője valamit mondott és mutatott, ami felbőszítette a rövid hajú gyalogos nőt, aki nagyot rúgott az autó elejébe.
Ezután "szóváltás következett", a gyalogosok a hátizsák, illetve a kerékpár eldobásával "jelezték, hogy készen állnak a harcra". Közben, ahogy az lenni szokott náluk, teljesen elfeledkeztek a gyerekekről. A legkisebb fiú visszaszaladt megnézni, mi történik, közben hosszú másodpercekig állt a sáv közepén, miközben a járműveknek mutatott zöldet a jelzőlámpa.
Később az autóba rúgó nő (akit először férfinak néztek, a videó címében is annak nevezik) megkereste a 112Presst, és elmondta, hogy valóban "eldurrant az agya", aminek az volt az előzménye, hogy - állítása szerint - a kocsiban azzal viccelődnek, hogyan kellene elgázolni az úton átkelő gyerekeket. "Nem tudtam hideg fejjel gondolkodni. Az autóba tényleg belerúgtam, de a sofőrt nem ütöttem meg. Láttam, hogy az utasoknál fehérboros palackok vannak. A sofőr nekem elismerte, hogy elhangzott a gyerekek elütésére vonatkozó kijelentés, de azt mondta, hogy nem tudja, ki mondta ezt" - mondta el saját verzióját, az autósok egyelőre nem szólaltak meg.