"Veszélyhelyzet a síneken: rongálás miatt álltak a vonatok

2008. október 15. 10:02

Füzesabony: Egy ideig állt hétfőn a vasúti közlekedés Füzesabonynál, mivel a vonatok által használt villanyvezeték meghajlott, s emiatt az arra haladó járművek közül két mozdony áramszedője is eltört.

Reggel érkezett a füzesabonyi vasútállomásról a bejelentés a rendőrségre, miszerint súlyokat loptak el az ún. Fűtőháznál lévő felsővezeték-tartó utánfeszítő oszlopról, ezért hajlott meg a vezeték. A helyszíni szemle során megállapították, hogy négy oszlopról összesen 48 súlyt vittek el, valószínűleg az utóbbi hetekben folyamatosan.

A nyomozás során egy füzesabonyi fémtelepen 16 darab súlyt foglaltak le. Az átvételi jegyekből kiderült, hogy azokat egy füzesabonyi férfi adta le, akit gyanúsítottként ki is hallgattak. Ennek során a cselekmény elkövetését elismerte, és fény derült arra is, hogy korábban a vasútnál dolgozott. (Kuruc.info: arra ne hivatkozzon senki, hogy biztos nem cigány, hisz dolgozott. Egyrészt, a bűnözők körében nem ritka, hogy elhelyezkednek a későbbi károsultnál, legyen az egy bank, egy biztosító, egy brókercég, vagy akár a vasút. Az információszerzés a bűnöző elemi érdeke, teljesen mindegy,milyen etnikumú. Másrészt, hazánkban az állami cégek egyáltalán nem diszkriminálnak származási alapon, pláne nem olyan munkakörök esetén, amelyekbe alig kapni embert. Klasszikusan ilyen a pályamunkás munkaköre, ahová alig megy el valaki, viszont ahol a lehető legtöbb információt lehet szerezni a lopható fémekről. Arról nem is szólva, hogy csak volt vasutas, azaz egy ilyen klasszikusan munkaerő-hiánnyal birkózó vállalattól (is) kirúgták. Vajon miért kellett repülnie? Valszeg már akkor is összeütközésbe került a törvényekkel, nemde?!)

Mint azt Soltész Bálint rendőrségi sajtószóvivőtől megtudtuk, a Füzesabonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, rongálás bűntett, valamint folytatólagosan elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen. Az ügyben gyorsított eljárásra – bíróság elé állításra - kerül sor."
(heol; vannak kommentek)