Kedden este nyolc óra körül érkezett bejelentés a Hevesi Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy egy tarnabodi asszonyt kiraboltak. Az idős sértett a helyszínre érkező rendőröknek elmondta, hogy a Heves megyei Tarnabod külterületén lévő otthonába az este folyamán bekopogtatott három férfi, akik fellökték, majd több alkalommal megütötték a lábszárát, a zsebéből kivették csaknem 800 ezer forint készpénzét, majd távoztak a helyszínről. A bántalmazott asszony könnyű sérüléseket szenvedett - ismertette a részleteket Soltész Bálint, a Heves megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Mint a szóvivő hozzátette: még az éjszaka lefolytatott széleskörű adatgyűjtésnek, valamint a nyomkövető kutyának köszönhetően sikerült azonosítani a feltételezett elkövetőket.
A hevesi nyomozók kedden hajnalban Tarnabodon fogták el a három férfit, akik addigra a pénz egy jelentős részét - becslések szerint mintegy félmillió forintot - megyeszerte, több szórakozóhelyen már elköltötték. A bulizásból tartottak hazafelé, amikor elfogták a 24, 23 és 30 éves tarnabodi férfiakat, és bűnügyi őrizetbe vették őket. A Hevesi Rendőrkapitányság ellenük csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, egyúttal indítványozta előzetes letartóztatásuk elrendelését.
(Heol)