A franciaországi EP-választásokat apja anticionista örökségének megtagadásával megnyerő Marine Le Pen hiába hódolt be oly sokszor a zsidóknak, ismét megmutatta valódi arcát az ószövetségi telhetetlenség. (Vö.: adjunk nekik emlékévet, 100 százalékos "túlélői" életjáradék-emelést, újabb holokamu-múzeumot nettó 5 milliárdért, másfél milliárdos "civil alapot" etc., akkor is "fasiszta" maradsz.) Marine Le Pent, a francia "szélsőjobboldali" Nemzeti Front (FN) vezetőjét pártjának földcsuszamlásszerű európai parlamenti választási győzelme ellenére továbbra sem fogadják hivatalosan Izraelben - közölte hétfőn egy izraeli kormánytisztviselő.
"Marine Le Pen eljöhet Izraelbe és élvezheti a napsütést, mint bármelyik turista, akinek van útlevele, de nem vehet részt hivatalos találkozókon" - mondta a név nélkül nyilatkozó illetékes.

Marine Le Pen: "Nincs félnivalójuk a zsidóknak a Nemzeti Fronttól"
A tisztségviselő a bojkott fenntartásának okait firtató kérdésre azt válaszolta, hogy Marine Le Pen még mindig nem változtatott álláspontján, és nem ítélte el apjának, a párt alapítójának "antiszemita kijelentéseit".
Jean-Marie Le Pent Franciaországban korábban többször is elítélte a bíróság, amiért a második világháború egyik részletkérdésének minősítette a legenda szerint a nemzetiszocialisták által működtetett "gázkamrákat".
Marine Le Pent azóta bojkottálják Izraelben, hogy átvette a Nemzeti Front irányítását apjától, Jean-Marie Le Pentől. A politikusnő egy izraeli tévécsatornának adott korábbi interjújában azon véleményének adott hangot, hogy Izraelben hamis kép él az apjáról.
Franciaországban a Nemzeti Front a szavazatok 25,4 százalékával megnyerte az európai parlamenti választásokat, több mint öt százalékkal maga mögé utasítva a 20,8 százalékot szerzett jobbközép Népi Mozgalom Unióját (UMP). A kormányzó szocialisták 13,97 százalékkal a harmadik helyre szorultak.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: