Izrael ma hajnalban meggyilkolta Ráed el-'Attárt, Muhámmád Ábu Semálát és Mohámmád Bárhúmot a Hamász Izz ed-Dín el-Kasszám katonai szárnya déli régiójának három vezető parancsnokát. Közben a legfőbb parancsnok, Muhámmád ed-Dejf sorsáról továbbra is ellentmondó hírek érkeznek - jelenti a Kudsz Hírháló.

Ráed el-Attár
Az izraeli légierő ma hajnalban támadást hajtott végre a Gázai övezet déli részén levő Ráfáh város Tell esz-Szultán nevű negyedének egyik lakóépülete ellen. A támadás során életét vesztette a Hamász ráfáhi, déli zászlóaljának három vezető parancsnoka: Ráed el-'Attár, akit az Izraeli Televízióban nemsokkal ezelőtt megszólaltatott katonai szakértő a Hamász 3-ik számú katonai parancsnokának nevezett, s aki annak idején, 2006-ban, kitervelte és beosztottaival végrehajtotta Giláf Sálít izraeli tizedes foglyul ejtését a Gázai övezet határvidékén. El-'Attár állította föl és képezte ki a Hamász En-Nuhbá (النحبة - Sorshúzás) nevű elit katonai egységét, valamint neki tulajdonítják a Gázai övezet területe alatt, sok helyütt Izrael területe alá is benyúló támadó alagutak tervezését.

Muhámmád Ábu Semálá
A Tell esz-Szultán negyedben életét vesztette még Muhámmád Ábu Semálá (Ábu Hálíl), az Izz ed-Dín el-Kasszám zászlóalj másik vezető parancsnoka, akit a katonai szervezet hierarchiájában a 4-ik számú parancsnoknak tartottak, illetve Muhámmád Bárhúm, aki szintén a Hamász déli régiójának egyik vezetője parancsnoka volt.

Muhámmád Bárhúm
A Hamász egyik szóvivője, Számi Ábu Zuhri bejelentette, hogy Izrael súlyos árat fizet majd az Izz ed-Dín el-Kasszám katonai szárny három vezető parancsnoka ellen ma hajnalban elkövetett gyilkos támadásért, s a parancsnokok halála egyáltalán nem rendíti meg, nem töri meg a palesztinok ellenállását.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info