Orbán Viktor még javában tárgyalt Teheránban a perzsa állam vallási és politikai vezetőivel, avatta a budai német Semmelweis Ignác szobrát, amikor az arcátlanságáról ismert Jáír Lápid, az izraeli Jés 'Átíd parlamenti párt elnöke erélyes hangú levélben „rendszabályozta meg” a magyar miniszterelnököt. A mostani rendreutasítás kiváltó oka: Huszár Gábor szentgotthárdi fideszes polgármester kijelentette, hogy a párizsi merényletsorozat mögött Izrael állhat – írja az izraeli Má'árív.
Zoom
Jáír Lápid – fölszólítja a magyar miniszterelnököt
A levél írója, Jáír Lápid parlamenti képviselő, a Jés 'Átid párt alapító elnöke, korábban miniszter, annak a Joszéf-Tomy Lápidnak a fia, aki előbb a Tel-Avivban megjelent Új Kelet hasábjain, majd, miután megtanult héberül, a Má'áriv című lapban, a könyveiben, illetve az izraeli közszolgálati rádióban, tévében akkor és ott keltette a magyarság rossz hírét, ahol csak tudta. (Az öreg Lápid halála előtt az egyik utolsó, magyarokkal foglalkozó mocskolódása a Jobbik ostorozása volt. Egyébként a magyar kormányok állami kitüntetettjei, Joszéf Lápid, Naftali Kraus, Tom Lantos és még sokan mások a németek által katonailag megszállt országokban az egyetlen megmaradt gettóban, a pestiben érték meg a háború végét, amihez a magyaroknak is volt némi közük – H. J.)
Zoom
Jáír Lápid erkölcsöt prédikál az Országházban
A Má'árív értesülése szerint erélyes hangú levelében Jáír Lápid fölszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy ítélje el a szentgotthárdi polgármester megnyilatkozását, már csak azért is, mert mindketten ugyanannak a pártnak a tagjai (mármint a Fidesznek – H. J.) Jáír Lápid, aki miniszterként tagja volt a legutóbbi Gázai övezetbeli gyermekgyilkosságokat végrehajtó jeruzsálemi kormánynak, s aki nem is olyan régen a magyaroknak erkölcsöt prédikált a budapesti Országgyűlés szószékéről, Orbán Viktornak ezúttal már szélesebb horizontú követeléssel állt elő: „Európának világosan állást kell foglalnia a zsidók elleni támadások ügyében. (Nem egészen világos, miképp kapcsolódik ez a szentgotthárdi polgármester mondásához – H. J.) Nem engedhetjük meg, hogy az antiszemitizmus ismét fölüsse a fejét Európában. Mint a polgármester pártjának vezetőjét, és mint Magyarország miniszterelnökét fölszólítom, hogy egyértelműen ítélje el ezeket a megnyilatkozásokat!”
Zoom
Huszár Gábor – egyhamar nem tüntethet ki senkit
Közben Huszár Gábor sorsa végleg megpecsételődni látszik, mert „szörnyű antiszemitizmusa” már fontos hírként jelent meg az izraeli kormány és a Zsidó Ügynökség által is támogatott, politikai propagandacélokra megjelentetett Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Összehangolásának Fóruma című izraeli hírportálon. A kormányközeli izraeli hírportál nem felejti el megjegyezni: „A polgármester (Huszár Gábor – H. J.) Orbán Viktor miniszterelnök kormánypártjának tagja.” A heccportál azt is közli, hogy Ilán Mor, Izrael Budapesten akkreditált nagykövete is erélyes hangú közleményben ítélte el a szentgotthárdi polgármester szavait, „amelyek ismét csak azt bizonyítják, hogy bizonyos emberek nem tanultak a történelemből, amikor a zsidók és Izrael Állam ellen terjesztenek konspirációs teóriákat. A múltban az ilyen uszítás a zsidó nép legnagyobb tragédiájához vezetett, itt, Magyarországon is” - idézi Ilán Mor közleményét az izraeli hírportál.
Zoom
Ilán Mor – egy földrajzilag távoli demokrácia nagykövete
Ami még talán ennél is érdekesebb: az izraeli héber portálra kitették a Huszár Gábor szentgotthárdi polgármester kifogásolt megnyilatkozását tartalmazó hangfölvételt, amelyen közreadóként (?) Laczó Zoltánnak, a Szentgotthárdi Jobbik Alapszervezet tagjának a neve olvasható.
Hering J. - Kuruc.info