Egyre inkább bizonyossá válik, hogy igaza volt Vlagyimir Putyinnak, amikor nemrégiben az Iszlám Állam és Törökország közti kőolaj-kereskedéssel vádolta meg Recep Tayyip Erdogan török elnököt. December 4-én az orosz légierő a szíriai-török határ közelében lecsapott egy ilyen tanker konvojra, amit eleinte a törökök és az iszlamisták "humanitárius segélyszállítmánynak" próbáltak beállítani. A Tell Rifá'át Híriroda videóján viszont egészen mást láthatunk.
Zoom
A lángoló "humanitárius segélyszállítmány"
December 4-én reggel az orosz légierő támadást hajtott végre a szíriai Aleppo kormányzóság északi részében levő Káfr Nászeh falu határában, közel a szíriai-török határhoz. A légitámadás után a térséget uraló Iszlám Állam propagandagépezete és a törökök telekürtölték a világot, hogy az oroszok "humanitárius segélyszállító konvojt" bombáztak, ám a szíriai-török határhoz közeli Tell Rifá'át város hírszolgálati irodája mindjárt a bombatámadás utáni percekben videóra vette a történteket.

Káfr Nászeh falu - a légitámadás helye
A Tell Rifá'át Híriroda tudósítói akkor érkeztek a helyszínre, amikor a polgári tűzoltóság már elkezdte oltani a lángokba borult "humanitárius szállítmány" konvoját a határ szíriai oldalán. A videón látottakból kiderül, hogy az Iszlám Állam terroristái által lopott kőolajat Törökországba szállító tankerek borultak lángba az orosz légicsapás nyomán.
El-Kudszi - Kuruc.info