Zahrán 'Allús, az Iszlám Hadserege nevű dzsihádista terrorszervezet főparancsnoka mintegy két órával ezelőtt orosz légitámadás áldozata lett a Damaszkusz város melletti Márdzs esz-Szultán katonai repülőtér közelében. 'Allúson kívül még hét magas rangú felkelő parancsnok is meghalt a meglepetésszerű támadás következtében – jelentette az 'Arabijjá.net, az El-Mászdár és más hírportálok.
Zoom
Zahrán Allús
Zahrán 'Allús, az Iszlám Hadserege (Dzsejs el-Iszlám -جيش الاسلام) nevű, komoly hadászati ütőerőt képező terrorszervezet főparancsnoka más felkelő csoportok parancsnokaival folytatott egyeztető megbeszélést Damaszkusz város közelében, amikor váratlanul lecsapott rájuk az orosz légierő. A támadás következtében számos kormányellenes terrorista életét vesztette, köztük hét helyi parancsnok és a Hámzá Birekdár, a neves haditudósító. Az Iszlám Hadseregéhez közelálló források is megerősítették a Zahrán 'Allús haláláról szóló jelentéseket, sőt időközben a főparancsnok holttestét mutató fényképek is megjelentek a szíriai hírportálokon.
Zoom
A halott Zahrán Allús
Az Iszlám Hadserege nevű arab felkelő csoport a Bassár el-Ászád elnök kormánycsapatai ellen harcoló Iszlám Front elnevezésű koalíció részét képezi, s politikailag a Muszlim Testvérek szervezetének ideológiáját követi. Az Iszlám Hadserege további hat iszlamista szervezettel együtt alkotja a hét tagú fegyveres iszlamista szövetséget, azaz az Iszlám Hadseregét. Az egyesített erők főparancsnoka ezidáig Zahrán 'Allús volt. A szíriai kormánycsapatok ellen harcoló különféle fegyveres csoportok közül az Iszlám Hadserege a legnagyobb és a leginkább ütőképes sereg, amelyet Szaúd-Arábia hivatalos támogatásban részesít.
Zoom
Az Iszlám Hadseregének címere
Zahrán 'Allús 1971-ben született Damaszkusz kormányzóság Dumá nevű településén, édesapja ismert szalafista hitszónok volt. Ő maga a többi között azt a célt tűzte ki maga elé, hogy Szíriát megtisztítja a keresztényektől, sí'itáktól és az 'alavitáktól. Az Iszlám Hadseregének főparancsnoka halálával három feleséget és ismeretlen számú gyermeket hagyott maga után.
Zoom
Zahrán Allús eligazítást tart a katonáinak
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info
Videóval frissítve: