Felgyújtottak a görögországi Jannicában két raktárt, amelyekben az átépítések után menekülteket (értsd: határkerítést Allah akbarozva ledöntő harcosokat - a szerk.) akartak elszállásolni. Az országban először került sor a migránsáradat miatti gyújtogatásokra.
A korábban a görög hadsereg által használt épületeket csaknem teljesen elemésztette a tűz – jelentette hétfőn a görög televízió. A helyi tűzoltóság és a kisváros polgármestere, Grigorisz Sztamkosz "idegenellenes elemeket" tett felelőssé a tűzesetért.
A két elhagyott csarnokban körülbelül négyezer bevándorlót szállásoltak volna el. Jannica a macedón határtól 60 kilométerre délre található.
A görög–macedón határon rendőrségi becslések szerint több mint 6500, az M1 helyszíni tudósítója szerint több mint 10 ezer betolakodó várja, hogy továbbindulhasson Közép-Európa felé. Macedónia azonban "csak" a szíriai és iraki "menekülteket" engedi be területére. Vasárnap 305-en mehettek tovább Európa szíve felé, derül ki a görög rendőrség közléséből.
(MTI nyomán)