Legalább hét tüntetőt letartóztattak a demokrata konvenció harmadik napján, miután a - zsidóságát nyilvánosan tagadó, de - cionista Hillary Clinton helyett a galíciai zsidó Bernie Sanders jelöltségét támogató, zászlóégető tömeg hirtelen megrohamozta a rendőröket. A tisztek gumibotokkal verték őket vissza.
Hét tüntetőt letartóztattak az amerikai Demokrata Párt elnökjelölt-állító országos konvenciójának harmadik napján – közölte Richard Ross, a philandelphiai rendőrfőnök.
Zoom
A tüntetők eleinte "békés zászlóégetéssel" kezdték a demonstrálást, énekeltek, kartonpapírokra írt üzeneteket tartottak a magasba, és egy "spontán ölelőcsoport" is megalakult. De egy kis idő után elfajult a helyzet, több ittasnak tűnő tiltakozó közelebb ment a kapuhoz, és nem sokára a tömegre is átterjedt az agresszivitásuk: rengetegen megrohamozták a bejáratot.
A vaskaput védő rendőrök megpróbálták visszaszorítani az embereket, és végül gumibottal kényszerítették őket meghátrálásra. Heten átugrottak a kapun, őket azonnal letartóztatták.
A demokrata konvenció korábbi napjain is történt zászlóégetés. Az alább látható majdnem sikerrel zárult.
(Kuruc.info - Híradó - Twitter)
Frissítés: A zsidó Sanderst támogató, s a vélt vagy valós előválasztási csalások miatt feldühödött tömeg nem csak az amerikai, hanem az izraeli zászlót is nyilvánosan elégette, miközben - amint az a mellékelt videón is hallható - többen is azt kiabálták: "Éljen az intifádá, szabadságot Palesztinának!" A történet érdekessége az, hogy nemcsak Sanders zsidó - aki ezt nem is rejti véka alá -, hanem a valamilyen kisebb keresztény felekezet tagjaként bejegyzett Clintonné is.
Zoom
Izraeli zászlót égetnek a zsidó Sanders hívei (fotó: John Minchillo / AP)
További furcsasága a tegnapi zászlóégetéses tüntetésnek az, hogy Sanders hívei annak ellenére ócsárolták a leszbikus ferde hajlamúságáról ismert Clintonnét, hogy előválasztási vereségének nyilvánvalóvá válása után Sanders egyértelműen a leszbika támogatására szólította fel a híveit.
S. S. - Kuruc.info
Kapcsolódó: