Egy férfi egy washingtoni bevásárlóközpontban nyitott tüzet, négy nő a helyszínen meghalt, egy férfi a kórházban veszítette életét. A támadó szökésben van.
Több mint 10 lövést adott le áldozataira az a fegyveres, aki péntek este kezdett lövöldözni a Washington állambeli Burlington egyik bevásárlóközpontjában. A rendőrség először négy, majd három, később ismét négy halálos áldozatról és egy sérültről beszélt, miután az épület átvizsgálása közben folyamatosan módosultak az információk.
Mark Francis őrmester, rendőrségi szóvivő a feltételezett támadóról elmondta, hogy "spanyolos" kinézetű, fekete ruhát viselő fegyverest keresnek, akit utoljára egy autópálya felé láttak menekülni. Még mindig nem tudni, hogy mi volt az indítéka a támadásra.
Korábban írtuk: Több mint tíz lövést adott le az a "spanyolos kinézetű" fegyveres, aki a legfrissebb hírek szerint négy nőt lőtt agyon az Egyesült Államokban, a Washington állambeli Burlingtonban péntek este, egy bevásárlóközpontban.
A hatóságok először arról számoltak be, hogy négy halálos áldozata volt a támadásnak, majd ezt módosították háromra, végül ismét négyre. Mark Francis őrmester, rendőrségi szóvivő a változtatásokat azzal magyarázta, hogy az épület átfésülése közben folyamatosan módosultak az információk. Az esetnek egy férfi sebesültje is van – tette hozzá.
A feltételezett támadóról elmondta, hogy “spanyolos” kinézetű, fekete ruhát viselő fegyverest keresnek, akit utoljára egy autópálya felé láttak menekülni. Egyelőre nem tudni, hogy mi volt az indítéka a támadásra, amelyet a bevásárlóközpont egyik áruházának kozmetikai részlegén követett el vadászpuskával.
A térfigyelő kamera rögzítette a történteket, ennek egy részletét a rendőrség nyilvánosságra hozta, ezen egy férfi látható puskával a kezében.
Egy szemtanú, Cari Caswell elmondta, hogy éppen a próbafülkében volt. Négy léggömb pukkanásra emlékeztető hangot hallott, majd még nyolc hasonlót. Hirtelen csend támadt, jobbnak látta, hogy meglapuljon a fülkében. Ez után egy nő segítségért kiáltott. Később egy férfi és egy nő jött oda hozzá, majd mindannyian kimenekültek az áruházból.
Egy másik szemtanú, a helyszínhez közeli olasz étterem üzemeltetője, amikor értesült a lövöldözésről gyorsan bezárta a vendéglátóhely bejárati ajtaját. Hallotta, ahogy az emberek sikoltoznak. Látta azt is, ahogy a helyszínre megérkeztek a fegyveres rendőrök.
A hatóságok felszólították az embereket, hogy maradjanak otthonukban, amennyiben gyanús dolgokat észlelnek, haladéktalanul tájékoztassák a rendőrséget.
Korábban írtuk: Három halottja és két sebesültje van a Washington államban helyi idő szerint péntek este történt lövöldözésnek.
A lövöldözés az északnyugati Washington államban, Burlington városában történt egy bevásárlóközpontban. A város Seattle-től mintegy száz kilométernyire északra fekszik.
A tettes elmenekült, még mielőtt a hatóság közbe tudott volna avatkozni, felkutatására nagy erőket mozgósítottak – derül ki az első sajtójelentésekből. Egyelőre egy latin férfit keres a hatóság, de elképzelhető, hogy több tettes lövöldözött a bevásárlóközpontban – állítja a CNN.
Zoom
A feltételezett elkövetőről közzétettek egy fotót, amelyet a bevásárlóközpont egyik biztonsági kamerája készített. Ennek alapján kiadták a körözést egy “spanyolajkú, fekete trikóban lévő” férfi ellen, akit az országút felé menekülve rögzítettek a kamerák. A rendőrség mindenkit figyelmeztetett, hogy a férfi veszélyes lehet, mert fegyver van nála.
A helyi idő szerint este fél tíz körül történt tragédiában három nőt lőttek agyon, az egyik sebesült életveszélyes állapotban van, mentőhelikopter vitte kórházba, a másik sebesült kisebb sérülésekkel megúszta.
Mark Francis rendőrségi szóvivő szerint egyelőre nem világos, hogy a lövöldöző “magányos farkas” volt-e, vagy voltak tettestársai.
Korábban írtuk: Négy embert lelőttek egy amerikai bevásárlóközpontban
Négy embert lelőttek egy bevásárlóközpontban az Egyesült Államokban, a Washington állambeli Burlingtonban péntek este - közölte a helyi rendőrség.
A tettes elmenekült, még mielőtt a hatóság közbe tudott volna avatkozni, felkutatására nagy erőket mozgósítottak – derül ki az első sajtójelentésekből.
(Híradó - MTI nyomán)