A nürnbergi Elena Roon, az Alternatíva Németországnak (AfD) politikusa, képviselőjelöltje az egyik közösségi oldalra kitette Adolf Hitler két fényképét, amelyek alá a többi között azt írta, hogy Németországnak szüksége van rá, ezért sürgősen adjon hírt magáról. A felháborodás és az elhatárolódás persze ezúttal sem maradt el, s a bevándorlást ellenző AfD párt bajorországi elnöksége pedig már meg is indította a pártfegyelmi eljárást a tűzre rossz fát tevő politikus ellen - írja a Münchner Merkur világhálós kiadása és az ’Árúc 7 izraeli hírportál.
Zoom
A legutóbbi karácsony előtt, a nyilvánosság szinte teljes kizárásával újraházasodott Frauke Petry, a bevándorlást ellenző Alternatíva Németországnak (Alternative für Deutschland – AfD) országos elnöke újabb hisztériakeltő „üggyel” kénytelen szembesülni. Mint emlékezetes, Björn Höcke, az AfD Türingia tartományi elnöke nemrégiben sokallotta a németországi holoemlékezéseket, az ezzel kapcsolatos, véget nem érő meakulpázást, illetve oda nem illőnek nevezte a berlini Brandenburgi kapu közvetlen szomszédságában fölépített, ízléstelen és gigantikus holoemlékmű-komplexumot. Most pedig, alig egy héttel ezelőtt, Elena Roon, a párt bajorországi képviselőjelöltje a közelgő Bundestag-választásokon Adolf Hitlert visszasíró, a Führer fényképével illusztrált üzeneteket küldözgetett a tagtársainak.
Zoom
De mi is történt valójában? A sajtóhírek szerint Elena Roon a Führer két fényképét is kitette ismerősei számára a WhatsApp-on. Az egyik fénykép alá ezt írta: „Eltűnt személy 1945 óta. Adolf, kérlek, jelentkezz! Németországnak szüksége van Rád!” Aláírás: „A német nép”.
Zoom
A Führer egy másik fényképe alá Elena Roon, mintegy Hitler szájába adva a szavakat, a következőt írta: „Áh, a muszlimok… Nahát, róluk is megfeledkeztem!”
Zoom
Elena Roon a bajorországi Nürnbergben született oroszországi német szülők gyermekeként. Az ambiciózus és vonzó hölgy az afroázsiai sáskahad rajzása kezdetén Nürnbergben megalapította a Sichere Heimat (Biztonságos Szülőföld) nevű polgári kezdeményezésű mozgalmat, amely az AfD-hez hasonlóan ellenzi a más kultúrájú, vallású és nyelvű tömegek Németországba történő beözönlését. Elena Roon a mozgalom és az AfD egyik legbiztatóbb üdvöskéje volt, egészen addig, amíg Björn Höckehez hasonlóan, rossz fát nem tett a tűzre.
Zoom
Petr Bystron, az AfD bajorországi elnöke az Adolf Hitlert visszaváró Elena Roonnal kapcsolatban kijelentette: „Mi nagyon is komolyan vesszük” a Hitler visszatérését kívánó megnyilatkozásokat, s a tartományi pártvezetés sürgősen felállítja az ügyet kivizsgáló bizottságot, s rövidesen döntés születik Elena Roon megbüntetéséről vagy a pártból történő kizárásáról.
Zoom
Megjegyezzük, hogy a Alternatíva Németországnak (AfD) néhány hónappal ezelőtt bejelentette, hogy a párt kormányzásra, a szeptemberi Bundestag-választások megnyerésére készül, s ezért soraiban nincs helye semmiféle antiszemita megnyilvánulásnak, aki ezt megszegi, azt kizárják. Ennek ellenére az izraeli és a nemzetközi zsidó sajtó a bevándorlást ellenző német pártot továbbra is antiszemitának, szélsőjobboldalinak és rasszistának nevezi. (Ismerős, nem? - a szerk.)
H. J. – Kuruc.info