Franciaországban az elnökválasztások május 7-én tartandó második fordulója előtt Marin Le Pen, a Nemzeti Front vezetője sajtótájékoztatón bejelentette, hogy amennyiben ő lesz a győztes, kinevezi miniszterelnöknek Nicolas Dupont-Aignan jobboldali politikust. A bejelentés előzményeként az elnökválasztás első fordulójában indult, ám a másodikba be nem jutott Dupont-Aignan arra kérte híveit, hogy a végső megmérettetéskor Marine Le Penre szavazzanak. Nicolas Dupont-Aignan 2014-ben keményen bírálta az izraeli kormányt, s annak élén Binjámin Netanjáhut a Gázai övezetben elkövetett népirtás miatt – írja a Jediot Áháronot című izraeli napilap világhálós kiadása. Marine Le Pen mai bejelentése után a zsidók máris elkezdték antiszemitázni az Izraelt három évvel ezelőtt bírálni merészelő Dupont-Aignant.
Zoom
Marin Le Pen és Nicolas Dupont-Aignan mai sajtótájékoztatója (fotó: AFP)
Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője ma bejelentette, hogy ha május 7-én megnyeri a választások második fordulóját, miniszterelnöknek nevezi ki Nicolas Dupont-Aignan politikust Franciaország miniszterelnökének. Csakhogy a kiszemelt politikusnak még akkor sem lenne sok esélye a tisztség betöltésére, ha Le Pen a szinte teljes francia politikai életet maga alá gyűrve megnyerné az elnökválasztások második fordulóját. Dupont-Aignan ugyanis ismét a zsidók bírálatának kereszttüzébe kerül, miután 2014-ben rosszallását fejezte ki a világ legerkölcsösebb hadseregének Gáza övezetbeli mészárlása miatt. S aki pedig Izrael politikáját bírálni merészeli – Golda Méír óta tudjuk -, az antiszemita. Nicolas Dupont-Aignan tehát a világ intézőinek megítélése szerint antiszemita, s ezért jobban teszi, ha már most, még az elnökválasztás második menete előtt bejelenti alkalmatlanságát a tisztségre.
Zoom
Nicolas Dupont-Aignan (fotó: TF1)
Marine Le Pen és Nicolas Dupont-Aignan néhány órával ezelőtt Párizsban közös sajtótájékoztatót tartott, amelyen a Nemzeti Front vezetője bejelentette, hogy amennyiben megnyeri az elnökválasztást, akkor Dupont-Aignant kinevezi kormányfőnek. Csakhogy Le Pen nem vette számításba a zsidók ellenszenvét a kiszemelt politikussal szemben. A 2014-es Szilárd sziklafok fedőnevű izraeli hadműveletet, pontosabban a Gázai övezetből annak keretében végrehajtott gyilkolászásról érkező képek megdöbbentették a világot, így Nicolas Dupont-Aignant is, aki viszont az akkori francia vezető politikusokkal ellentétben hangot is mert adni a nemtetszésének. A franciaországi hangadó zsidók 2014-ben azonnal rátámadtak a politikusra, s annak rendje-módja szerint kikiáltották veszedelmes antiszemitának.
Zoom
Halott palesztin gyermekek a gázavárosi Es-Sifá kórházban 2014-ben (fotó: dailymail.co.uk)
Nicolas Dupont-Aignan nemcsak a 2014-es hadjárat folyamán a Gázai övezet polgári lakossága ellen elkövetett izraeli háborús bűnöket bírálta, hanem azt megelőzően erélyesen elítélte a vezető francia politikusokat – köztük a cionista érzelmű Francois Hollande köztársasági elnököt – és a többi nyugati állam vezetőit is, amiért nem akadályozták meg Izraelt a hadjárat megindításában. „A több száz (később kiderült, hogy több ezer – H. J.) ártatlan polgári személy, férfiak, gyermekek és nők halálát előidéző bombázások után újabb szakaszába lépett az izraeli-palesztin viszály azzal, hogy az izraeli hadsereg az ENSZ, a Nyugat, így Franciaország hallgatólagos jóváhagyásával behatolt a Gázai övezetbe”, idézi föl a Jediot Áháronot Dupont-Aignannak a hadjárat első napjaiban kiadott elítélő közleményét, amelyben még ez is olvasható: „A térségben uralkodó feszültséget és gyűlölködést Netanjáhu nem tudja csökkenteni házrombolásokkal és hullahegyekkel. Franciaország ezzel szembeni közönye teljesen botrányos jelenség”, vélekedett 2014-ben Nicolas Dupont-Aignan.
Hering J. – Kuruc.info
Kapcsolódó: