Ismét a Németországban terjedő antiszemitizmus miatt szégyenkezett Angela Merkel németországi kancellár. Legutóbb akkor "kellett" megszólalnia, amikor kipát viselő fiatalt támadott meg egy szíriai bevándorló. Most egy izraeli hírtelevíziónak arról beszélt a kancellár, hogy a "menekültek vagy arab származású emberek az antiszemitizmus egy új formáját hozták az országba".
Egy zeneszám antiszemita szövege okozott botrányt az Echo Németország legkedveltebb zenei díjának átadó ünnepségén; a Handelsblatt szerint egy muszlim rapperekből álló páros "visszaélt a művészi szabadsággal", egyik számukban testüket az auschwitzi rabokéhoz hasonlítják, és a holokauszt "megismétléséről" énekelnek.
Zoom
Vendégei még a művészi szabadsággal is visszaélnek
Berlin egyik gazdag városrészében pedig egy hete megtámadtak két fiatalt. „Zsidó” – ordította arabul egy fiú, majd nadrágszíjával ütni kezdte áldozatát. Az akciót a megtámadott rögzítette telefonjával. Később több németországi csatornának nyilatkozott az esetről. Azt mondta: azért támadták meg őket, mert meglátták rajtuk a kipát.
„Elkezdtek gyalázni bennünket, sértegettek. Mi egyszerűen továbbmentünk ” – mondta, majd folytatta: „viszonylag nyugodt voltam, de közben óriási félelmet éreztem”.
A fiúk könnyebb sérüléseket szenvedtek, a támadás közben senki sem segített nekik - ajvékol a Híradó is. A támadásra Angela Merkel is reagált, a németországi kancellár szörnyű incidensnek nevezte az esetet. Úgy fogalmazott: meg kell nyerni a fajgyűlölet elleni harcot.
Az eset slusszpoénja, hogy a szegény megszíjjazott, miután az egész világ transzba esett a szörnyűséges sokktól, bevallotta, hogy valójában nem is zsidó, hanem izraeli arab, és azért viselt kipát, hogy bebizonyítsa egy zsidó barátjának, nincs mitől félni zsidóként Németországban.
Egy izraeli hírcsatornának már a migránsok körében tapasztalható antiszemitizmusról is beszélt Angela Merkel. Aggasztónak nevezte a helyzetet, és azt mondta: „új jelenségek is tapasztalhatók, menekültek vagy arab származású emberek az antiszemitizmus egy másik formáját hozták az országba.” Angela Merkel ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Németországban egyetlen zsidó óvoda, iskola vagy zsinagóga nem maradhat rendőri védelem nélkül.
(Kuruc.info - Híradó nyomán)
Merkelék már üzemszerűen rettegnek vendégeik "fogyatékosságától":
Kapcsolódó: