A Gesellschaft für Deutsche Sprache (GfDS, Társaság a Német Nyelvért) által kibocsátott adatok szerint Berlinben az újszülött csecsemők között a legnépszerűbb fiúnév a Mohamed.
Zoom
Az AfD kampánytémává emelte a jelenséget - mégsem aggasztotta annyira a németeket, hogy nagyobb arányban szavazzanak rájuk
A Mohamed legnépszerűbb névként az első helyen áll az újszülött fiúk között a német fővárosban, amennyiben a név összes variációját – példának okáért az eltérő betűzésűeket, mint a Muhammed, valamint az olyan variációkat, mint a Mehmet - egybeszámolják, tudósít a Bild német bulvárújság.
A név Brémában is nagyon népszerűvé vált, ahol a Ben és az Elias mögött harmadik helyen van az újszülött fiúk között.
Azonban míg Németország urbánus fővárosában a Mohamed a legnépszerűbb név a gyerekek között, egész Németország-szerte a legnépszerűbb nevek viszonylatában nem volt képes bekerülni a legelső tízbe. Még.
Németország-szerte az öt legnépszerűbb név a fiúk között a Paul, az Alexander, a Maximillian, az Elias és a Ben volt.
A GfDS szerint jelenleg körülbelül 65 000 keresztnév van használatban Németországban, ami megmagyarázza, hogy még a legnépszerűbb Paul nevet is 76 gyerekből csak egynek adták azok közül, akik a múlt évben születtek.
Annak ellenére, hogy országszerte nincs benne az első tízben, a Mohamed név drámai emelkedést élt meg a GfDS 2017-es jelentése szerint, mely kimutatta, hogy egyetlen évtizeden belül a Mohamed a 97. legnépszerűbb csecsemőnévről a 24.-re jutott.
Egyéb európai országok, melyek a tömeges migráció közelmúltbeli hullámait élték meg, hasonló változásokat mutatnak, mint például a szomszédos Ausztria, ahol 2017-ben a Mohamed a 3. legnépszerűbb fiúnév volt.
Franciaországban a Mohamedről felfedték, hogy a legnépszerűbb fiúcsecsemő-név Párizs erősen migránslakosságú külvárosaiban azon statisztika szerint, melyet múlt szeptemberben a francia Statisztikai és Gazdasági Tanulmányok Nemzeti Intézete (INSEE) bocsátott ki.
Az Egyesült Királyságban a név hat év óta egyhuzamban a legnépszerűbb Angliában és Walesben egy szeptemberben kibocsátott jelentés, valamint a brit kormányzat szerint is.
(Hidra - Kuruc.info, Breitbart nyomán)
Kapcsolódó: