A németek többsége szerint Angela Merkel egészségi állapota magánügy, derült ki egy friss közvélemény-kutatásból, amelyet azután végeztek, miután a kancellár több nyilvános eseményen is remegésben tört ki – írja a Reutersre hivatkozva a Népszava.
Mint azt már korábban megírtuk, egy hónapon belül harmadszor fordult elő, hogy Angela Merkel nyilvános helyen kezdett el egész testében remegni. Legutóbb a finn miniszterelnök, Antti Rinne mellett állt, amikor rosszul lett, miközben a Ritte tiszteletére történő katonai felvonulást nézte Berlinben.
Az incidens után a németországi kancellár azt nyilatkozta, hogy „jól van” és az „embereknek nem kell miatta aggódniuk”. Merkel először június 18-án lett rosszul (nyilvános eseményen), amikor fogadta Volodimir Zelenszkij "ukrán" elnököt, később pedig, amikor beiktatták hivatalába az új német igazságügyi minisztert.
Két nappal ezelőtt ráadásul - megelőzvén a bajt - már ülve hallgatta végig a német himnuszt, persze ez számára nyilván nem jelent különösebb lelki megrázkódtatást.
Kapcsolódó: