2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:31 Táskájával ütötte a kalauzt egy nő Ceglédbercelen - de persze csak előzetes szóváltást követően13:55 Lelőtték Amszterdamban a Kecskemét egyik korábbi négerét13:24 Ez előzi meg füstösék utcai telefonkínálgatását13:10 Molnár Ricsi videózta magát a baleset pillanatában - de ezúttal is csak jót akart, sőt, nem tudta, hogy nem vezethet, nem ő tehet erről13:03 Lezuhant egy belga harci repülő Franciaországban12:55 Budapesti tolvajt fogott egy felvidéki BMW12:24 Dávid-csillag került egy plakátra - a DK szemrebbenés nélkül a zsidóbérenc kormányt tette felelőssé12:10 Az időhúzásos színjáték legújabb "fordulata": Bibi izraeli egységkormányról tárgyalna Ganzcal11:40 Sz@rba nyúlt egy momentumos10:51 Miért borult fel a vezetési oktató által vezetett tűzoltóautó?10:07 Trudeau lebukott: húsz évvel ezelőtt még nem tudta, hogy Aladdin egy kanadai fehér ember09:42 Pompeo már Szaúd-Arábiából ágál Irán ellen09:11 Farkas Flóri szabadlábon van és virul - annyira, hogy éppen a Lungo Dromnak kampányol08:41 A jobbikosok még azzal sincsenek tisztában, támogatják-e Karácsonyt egyáltalán08:04 21 milliárdos forgalmat bonyolított a mobilfizetési rendszer
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Videók :: :: Hozzászólások

Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók

Reklám

Kikötött kedden késő este a szicíliai Lampedusa szigetén az Open Arms spanyol nem kormányzati szervezet (NGO) hajója, a még rajta maradt 83 migráns pedig partra szállt.
Zoom
Ezzel véget ért a bevándorlók tizenkilenc napig tartó türelmetlenkedése. Amikor éjjel befutott a hajó, az élősködők üdvrivalgásban törtek ki, megölelték egymást, táncra perdültek és dalra fakadtak, a kikötőben sokan tapsoltak. A bevándorlók és az önkéntesek a Bella Ciao olasz partizándalt is elénekelték.
A szárazföldre lépőket rögtön a helyszínen orvosi vizsgálatnak vetették alá, majd kisbuszokkal szállították őket a legközelebbi befogadóközpontba.
Luigi Patronaggio – az Olaszországba érkező migránshajókkal foglalkozó – agrigentói ügyész kedd délután az Open Arms hajóján felmérte a tizenkilenc napja a fedélzeten tartózkodó emberek helyzetét. Ezt követően elrendelte a hajó lefoglalását és a migránsok evakuálását. A járműnek még két hétig a kikötőben kell maradnia, amíg be nem fejeződik a történtek hátterét tisztázni hivatott vizsgálat.
Az Open Arms hajója augusztus elsején vette fedélzetére a több mint százhúsz fős csoportot. A jármű kezdetben az olasz tengerekkel határos nemzetközi vizeken, majd Lampedusától alig 800 méterre várakozott. A spanyol kormány még vasárnap bejelentette, engedélyt ad az Open Armsnak, hogy kikössön a partjainál. A hajót működtető segélyszervezet akkor közölte: nem tudják elfogadni az ajánlatot, mert tekintettel a "szélsőséges humanitárius vészhelyzetre", a fedélzeten tartózkodóknak azonnal partra kellene szállniuk, és nem jöhet szóba több napi hajóút.
Augusztus 14-én Róma városának közigazgatási bírósága Matteo Salvini belügyminiszter vonatkozó tilalma ellenére engedélyezte a spanyol szervezet hajójának, hogy az akkor még 147 migránssal a fedélzetén olasz területi vizekre lépjen. A törvényszék ítéletének indoklásában – orvosszakértői és pszichológiai véleményekre hivatkozva – megállapította, hogy a nemzetközi tengerjogi szabályozásba ütközött a belügyminiszter korábbi rendelkezése.
Frissítés: fasizmus legyőzve
Korábban írtuk: Olasz következetesség: nem köthet ki a négerszállító, de ha vízbe ugranak a fekák, akkor nyert ügyük van
"Reménytelenségében" a tengerbe vetette magát több illegális bevándorló a dél-olaszországi Lampedusa szigeténél veszteglő spanyol "segélyhajóról" – közölte a hajót működtető szervezet.
Zoom
Fotó: MTI/AP/Salvatore Cavalli
Az Open Arms nevű hajó Lampedusa partjainál horgonyoz, de Matteo Salvini olasz belügyminiszter elutasította, hogy partra tegyék a tengerből augusztus elején fedélzetre vett illegális bevándorlókat.
"Kilenc ember elkeseredésében a vízbe vetette magát, hogy úszva érje el Lampedusa partját" – közölte Twitter-üzenetében az azonos nevű Open Arms spanyol szervezet.
Már vasárnap is legalább négy ember a vízbe ugrott az Open Arms fedélzetéről, hogy úszva kísérelje meg elérni Lampedusa partjait. Kilenc másik bevándorlót egészségi okokból a szigetre szállítottak. A hajó fedélzetén jelenleg 88 illegális bevándorló tartózkodik. "Kézben tartjuk a helyzetet" – közölte az Open Arms.
A korábbi jelentésektől eltérően a kedden vízbe ugrott migránsokat nem a hajóra, hanem a szárazföldre vitték, ahol orvosok vártak rájuk.
Spanyolország időközben bejelentette: a haditengerészet egyik hajóját küldi Lampedusa térségébe, hogy Palma de Mallorca kikötőjébe kísérje el az Open Armst.
A madridi kormány szerint az Audaz nevű hadihajót éppen Rota kikötőjében készítik fel az útra, kedd délután futott ki, és várhatóan pénteken érkezik meg az olasz szigethez. A spanyol vezetés közleményében hangsúlyozta, hogy ezt tartja a megfelelő megoldásnak.
A spanyol kormány még vasárnap jelentette be, engedélyt ad az Open Armsnak, hogy kikössön a partjainál. A hajót működtető segélyszervezet akkor közölte: nem tudják elfogadni az ajánlatot, mert tekintettel a "szélsőséges humanitárius vészhelyzetre", a fedélzeten tartózkodóknak azonnal partra kellene szállni, és nem jöhet szóba több napi hajóút.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready